Societat 02/11/2014

La subhasta del iot de l'expresident de la CEOE Díaz Ferran ja va pels 800.000 euros

L'expresident de Marsans està en presó provisional i afronta una petició de 15 anys de condemna pel buidatge patrimonial del grup empresarial

Efe
1 min
Gerardo Díaz Ferrán, en una imatge d'arxiu / ACN

BarcelonaEl iot de luxe de l'expresident de la patronal CEOE i del grup Marsans, Gerardo Díaz Ferran, s'ha tret a subhasta. El valor de les ofertes ja va per 800.000 euros, per sota dels 2,7 milions d'euros en què està valorat, però encara hi ha temps fins dimarts per a la recepció d'ofertes, ha explicat l'empresa Activos Concursales, que en gestiona la licitació.

Díaz Ferrán està en presó provisional a Soto del Real i afronta una petició de pena de 15 anys pel buidatge patrimonial del grup Marsans, del qual era copresident, per no pagar els seus creditors quan va entrar en liquidació. Fiscalia l'acusa dels delictes d'integració en grup criminal, alçament de béns, blanqueig de capitals i concurs fraudulent. El dèficit patrimonial de Marsans supera els 270 milions, mentre que el deute de Díaz Ferrán arriba als 413 milions.

La subhasta del iot de luxe de l'empresari va ser acordada per un preu mínim per l'administració judicial i l'Audiència Nacional després que Díaz Ferrán fos condemnat l'any passat per haver defraudat 99 milions d'euros de l'impost de societats del 2001 quan la seva aerolínea, Air Comet, va comprar Aerolíneas Argentinas. La gestora de la subhasta, però, calcula que l'embarcació es vendrà per poc més d'un milió d'euros.

Es tracta d'un iot de 30 metres d'eslora, de la marca Ferreti, propulsat per dos motors dièsel i equipat amb mobles de fusta de noguera i fibres de vidre. Té quatre dormitoris amb bany, saló i cuina cadascun.

Segons l'empresa Activos Concursales, a la licitació del iot hi han accedit més de 50 empreses i s'han registrat ofertes d'empresaris espanyols, mexicans, colombians, italians i nord-americans.

stats