Societat 13/11/2019

L'STEI exigeix al Govern balear que garanteixi la pujada de sou dels treballadors públics

Reclamen que s'apliqui el mateix increment que a la resta d'Espanya

Ara Balears
1 min
SERGIO PÉREZ

PalmaEl sindicat STEI ha demanat aquest dimecres que es modifiqui el projecte de pressupostos del Govern per a 2020 amb la finalitat de garantir que els treballadors de l'administració autonòmica tinguin el mateix increment salarial que l'executiu espanyol estableixi per als treballadors de la resta de l'Estat.

"El Govern de les Illes Balears s'ha reservat la possibilitat de no aplicar als treballadors públics de les administracions balears els increments retributius que puguin preveure els pressupostos generals de l'Estat", ha indicat el Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament de les Illes-Intersindical en un comunicat.

Segons l'organització, la clàusula que permetria a l'Executiu balear eludir l'augment dels salaris públics marcat pel govern espanyol podria suposar "privar els empleats públics de les Illes Balears d'un increment de fins al 3,55%".

Aquesta mesura afectaria tot el personal sanitari, educatiu i administratiu al servei de la Comunitat, els treballadors de les empreses i ens públics, els docents de la concertada, els càrrecs polítics i els treballadors eventuals designats per ells, i els membres de la Sindicatura de Comptes i l'Oficina Anticorrupció.

L'STEI Intersindical demana al Govern i als grups parlamentaris que modifiquin la disposició addicional que inclou aquesta possibilitat i garanteixin que els treballadors públics de les Balears tenen la mateixa pujada salarial que els de la resta de l'Estat el 2020.

stats