Societat 05/10/2018

L'STEI condemna la persecució a docents pels actes de l'aniversari de l'1-O

El sindicat dona suport als instituts de Marratxí, Sineu i Felanitx, denunciats per Vox i Ciutadans

C. A.
2 min
Imatge d'arxiu./ ARA Balears

PalmaL'STEI Intersindical dona suport als instituts que, durant aquests darrers dies, han estat denunciats per Vox i Ciutadans pel fet d'haver organitzat actes amb motiu de l'aniversari de l'1 d'octubre. El sindicat condemna "els intents de certs partits polítics i d'alguns mitjans de comunicació d'evitar el debat a les aules d'aquelles realitats socials que es donen fora de l'escola i que, com és natural, plantegen qüestions en els nostres alumnes".

El comunicat de l'STEI Intersindical arriba uns dies després que diversos docents hagin estat acusats d'adoctrinament en centres educatius de Mallorca. Aquest és el cas de l'IES Marratxí, on una professora ha estat denunciada per "presumpte adoctrinament per repartir indiscriminadament llaços grocs" durant un acte organitzat pels alumnes de batxillerat del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) per recordar l'1-O. Des de l'STEI asseguren que la professora "s'havia limitat a donar llaços grocs a aquells alumnes que n'hi havien demanat" i que "en cap cas en va fer un repartiment indiscriminat, tal com recullen alguns mitjans, que falten d'una manera descarada a la veritat".

Així ho ha confirmat el director del centre, Jaume Pau, que nega que la professora "repartís" llaços i que "simplement es va aixecar per donar-ne a alguns estudiants". Sobre els incidents que varen tenir lloc al centre, amb alguns crits de "Viva Espanya" que pretengueren encetar el conflicte, el director ha remarcat que "s'han de poder dur a terme actes com aquell de forma tranquil·la", ja que a l'IES Marratxí "es respecten tot tipus d'ideologies".

El SEPC de l'IES Montuïri ha condemnat també la persecució a la professora que, segons han confirmat, estava citada a declarar aquest divendres. En una nota han volgut mostrar el seu suport a la mestra, denunciant "la falsa democràcia de l'Estat espanyol" i reivindicant la llibertat d'expressió.

Pel que fa a les acusacions que afecten l'institut de Sineu, l'STEI assegura que "les accions que s'han denunciat no varen ser promogudes ni comptaren amb cap tipus d'implicació, ni activa ni passiva, per part del professorat del centre" i remarquen que els cartells que hi han aparegut aquests dies duen l'autoria dels Alumnes de l'institut de Sineu per la llibertat.

Amb tot, des de l'STEI deixen clar que "no admetrem mai que, amb l'acusació falsa d'adoctrinament, desaparegui de les escoles i els instituts "l'anàlisi de la realitat social, l'esperit crític i la denúncia de totes aquelles situacions d'injustícia". Així mateix, mostren el seu rebuig a "la tergiversació, la mala fe i la intoxicació permanent d'alguns mitjans de les Illes Balears en contra de la bona tasca del professorat".

"La pluralitat és inherent a les societats democràtiques i lliures i el conflicte és una expressió d'aquesta pluralitat. La convivència necessita el diàleg, la confrontació d'arguments i l'establiment de procediments, no per resoldre els conflictes, sinó per gestionar-los", conclouen en el comunicat.

stats