Societat 10/12/2019

L'STEI i ANPE demanen al Govern la negociació d'un nou pacte d'estabilitat per al professorat interí

També conviden la resta dels sindicats a donar suport a la petició

Ara Balears
2 min
Representants d'ANPE i de l'STEI a la conselleria d'educació

PalmaL’STEI Intersindical i ANPE han sol·licitat la negociació d’un nou pacte d’estabilitat per al personal docent interí per als propers anys, amb la presentació d’un document al Registre de la Conselleria d’Educació. Aquest dos sindicats conviden la resta dels sindicats de la Mesa Sectorial a donar suport a aquesta mesura en benefici d’un dels col·lectius més vulnerables.

El sindicat ha recordat que a les Illes Balears hi ha hagut pactes d’estabilitat durant 20 anys, i que aquesta ha estat una de les mesures més adequades que han donat més estabilitat als interins i, de retruc, als centres docents, i ha assegurat la continuïtat laboral de moltes persones interines.

L'STEI també menciona les recents sentències judicials, com la del Tribunal Suprem de 26 de setembre de 2018, que recull que les persones interines han de fer feina de manera indefinida mentre hi hagi vacants o substitucions a cobrir, refermant la proposta del pacte d’estabilitat.

Des d'ANPE, en un comunicat, asseguren que fan aquesta passa per consolidar unes bases sòlides d'enteniment "després de més de set mesos sense reunir-nos amb el senyor conseller".

Per altra banda, asseguren que en un informe sobre les darreres oposicions presentat a la Mesa Sectorial es recull que prop d’un 80% de les persones que aproven les oposicions són interins que, com a màxim, fa quatre anys que fan feina. Davant aquestes dades, l’STEI Intersindical defensa la proposta del pacte d’estabilitat com una de les millors mesures per donar continuïtat laboral a aquells interins amb més anys d’experiència docent, que precisament és el col·lectiu que més ha patit la manca d’oferta pública durant els darrers anys.

L’STEI Intersindical denuncia, també, que les mal anomenades “mesures d’estabilitat” que han estat vigents en substitució del pacte d’estabilitat no han estat altra cosa que un borsí per fer substitucions i que, en cap cas, han resolt la problemàtica del professorat interí i han suposat una minva dels seus drets.

stats