Societat 14/04/2021

Sotheby's demana un milió de dòlars per unes sabatilles esportives de Kanye West

Es tracta de les vambes que l'artista va portar durant la 50a cerimònia dels Grammy, que van ser el prototip de la col·lecció Yeezy

2 min
Les sabatilles de Nike que van donar lloc a la col·lecció Yeezy, de Kanye West

BarcelonaLa sabatilles d'esport que el raper nord-americà Kanye West va portar posades durant la 50a cerimònia de lliurament dels premis Grammy i que van acabar donant llum a la col·lecció de sabatilles Yeeze, han estat posades a la venda per la casa de subhastes Sotheby's, que assegura que el seu preu supera el milió de dòlars. Es tracta, per tant, del prototip de la línia Yeeze de Nike, que aquesta marca esportiva va dissenyar en exclusiva per a West i que el cantant va vestir durant la seva actuació en la citada entrega de premis, celebrada el febrer del 2008, en què va interpretar les cançons Hey mama i Stronger.

Kanye West en la seva actuació als Grammy del 2008

La companyia de roba esportiva Nike i l'artista es van unir aquella nit per presentar el seu nou model Nike Yeezy Empire, una línia que va ajudar que el calçat esportiu fes un salt al món de la moda. Sotheby's assegura que les esportives estaran exposades entre el 16 i el 21 d'abril al Centre de Convencions i Exposicions de Hong Kong i que la venda serà privada. Aquest parell de sabatilles ha estat ofert pel col·leccionista de calçat esportiu i també comissari d'exposicions Ryan Chang.

Segons explica l'empresa, aquestes van ser les primeres sabatilles de la línia Yeezy de Nike pensades per a un artista en lloc de per a un esportista, cosa que va obrir el camí a noves col·laboracions. "Aquest parell de vambes és fonamental per al desenvolupament de la franquícia Yeezy, que s'ha convertit en una de les marques de sabatilles i d'estil de vida més importants de la història", va assegurar el responsable de Sotheby's Brahm Wachter. Van ser dissenyades per a West i Mark Smith al laboratori de Nike situat a la seva seu de Beaverton (Oregon) el 2007. Es tracta de la talla 12 (mesura nord-americana) i estan fetes de cuir. En aquella cerimònia dels Grammy, a més de les seves noves sabatilles Nike, West es va emportar quatre premis, entre els quals el de millor àlbum de rap.

Les sabatilles a la venda per Sotheby's
stats