Per fer el brou
Posarem l’aigua a bullir i, mentrestant, pelarem les verdures i rentarem les herbes aromàtiques.
Quan l’aigua bulli, hi posarem sal, les llavors de fonoll, el pebre en gra, el llorer i les verdures uns 15 minuts. Passat aquest temps hi afegirem el peix, net de butzes i escates. Deixarem que bulli entre 10 i 15 minuts més. Just abans d’aturar el foc hi posarem les herbes aromàtiques, aturarem el foc i taparem l’olla perquè infusionin.
Colarem el brou i reservarem el peix. Posarem sopa torrada en un plat i hi abocarem el brou. El podem acompanyar amb les popes del peix si no feim el paté o substituir la sopa per arròs.
Per al paté de peix
Farem una lactonesa. Abocarem la llet, l’all i la sal en el tassó del túrmix i ho emulsionarem amb l’oli a fil fins que tinguem la consistència desitjada.
Traurem totes les espines i la pell del peix. Les picarem amb la picadora i hi afegirem una part de la lactonesa perquè ens doni la textura i untuositat d’un paté.
Ho servirem acompanyat de sopes torrades.