Societat 09/09/2019

Son Gotleu i el Rafal Nou seran barris prioritaris al dispositiu de trànsit del curs escolar

A més, l'Ajuntament de Palma ha explicat totes les actuacions previstes per donar cobertura a les necessitats de la ciutat durant el curs

Ara Balears
3 min
Son Gotleu i Es Rafal Nou seran barris prioritaris al dispositiu de trànsit del curs escolar

PalmaL'Ajuntament de Palma inclourà els barris de Son Gotleu i Rafal Nou com a prioritaris en el dispositiu de trànsit i seguretat de la Policia Local per al curs escolar 2019-2020. El Consistori ha presentat aquest dilluns, coincidint amb l'inici del curs escolar, totes les actuacions previstes per donar cobertura a les necessitats de la ciutat a partir de dimecres 11 de setembre fins al 19 de juny de 2020.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Joana Adrover, acompanyada pels regidors de Mobilitat, Francesc Dalmau, i Educació, Llorenç Carrió, ha recordat que la cobertura del curs escolar "és un servei prioritari a la Policia de Palma. I això vol dir que tots els comandaments, sense excepció, supervisaran al seu torn la correcta cobertura de les entrades i sortides d'escola, anotant les incidències i aspectes que permetin la millora del servei".

Com a novetat, enguany es reforça el control de trànsit als barris de Son Gotleu i el Rafal Nou. Com ha explicat Adrover, "totes les escoles afectades pel trànsit al carrer d'Indalecio Prieto i Biniamar passen a formar part de la classificació A, atès que és una zona de la ciutat amb una alta concentració de centres educatius". "Donam resposta a una demanda d'aquests dos barris de Palma, on hi ha escoles com Sant Josep Obrer, Joan Capó, Es Pont, l'Escola Pública del Rafal Vell i Sant Pere", ha dit la regidora de Seguretat Ciutadana.

El major de Trànsit, Miquel Pericàs, ha recordat que la categoria A es refereix a "escoles que s'han de cobrir sempre, bé sigui perquè són vies importants, com Balmes o Son Rapinya, o bé escoles que no tenen un semàfor a mà. En el cas d'Indalecio Prieto, ha dit, "es tracta d'una via principal de comunicació de la ciutat que permet passar d'un costat a l'altre de la via de cintura".

Reforç d'autobús i 85 càmeres

El regidor de Mobilitat, Francesc Dalmau, ha explicat que actualment hi ha set rutes escolars a Palma que aglutinen 13 centres. A partir d'avui dilluns, l'Empresa Municipal de Transports (EMT) reforça les línies 5,7, 8 i 19 en horaris d'entrada i sortida per afavorir la mobilitat de les rutes escolars.

El regidor de Mobilitat ha assegurat que Palma disposa de 85 càmeres activades que "són les que donen preferència als vianants, que constitueixen la màxima prioritat als semàfors".

Dalmau ha demanat "paciència" als ciutadans i que "en la mesura del possible facin els trasllats de manera alternativa al cotxe privat" en els seus desplaçaments a les escoles.

Actuacions a les escoles

Per la seva banda, el regidor d'Educació, Llorenç Carrió, ha explicat que aquest estiu "l'Ajuntament ha intervingut en 19 centres educatius de Palma, amb un import de 550.000 euros".

Així, s'han fet tasques de pintura interior a les escoles de Sant Jordi, Santa Isabel, Gènova, Camilo José Cela, Son Malferit, La Soledat, Es Pil·larí i Secar de la Real.

S'han fet treballs de reparació de façanes, tancament i pintura exterior al CEIP Paula Torres, a Can Pastilla. Al CEIP Escola Graduada i a Es Pil·larí aquestes feines estan programades i quedaran enllestides durant la segona quinzena d'octubre. Així mateix s'han fet reparacions del voladís i pintura exterior al CEIP Son Serra i a Son Oliva (la previsió és que aquestes obres estiguin enllestides el mes d'octubre).

Per últim, al CEIP Els Tamarells s'ha habilitat una zona verda al pati amb dotació de fonts, al CEIP Verge de Lluc s'ha adequat la llanterneria i els banys (estarà a punt la segona quinzena de setembre) i també una zona verda al pati i col·locació de fonts; al CEIP Anselm Turmeda s'han condicionat els banys i el pati; s'han reparat elements estructurals i la coberta de la porteria al CEIP Establiments i s'han reposat mosquiteres de la cuina i el menjador al CEIP Jaume I. Així mateix s'han reposat diferents estores exteriors del CEIP Coll d'en Rabassa.

Set centres públics també estrenen un sistema de calefacció a gas. Concretament, els CEIP Miquel Costa i Llobera, Tamarells, La Soledat, Sa Indioteria, Es Moliner, Jaume I i Gabriel Vallseca.

stats