Societat 10/09/2020

Son Espases habilita una planta de l'Hospital Verge de la Salut per als pacients de les residències amb covid-19

S'hi podran habilitar fins a 20 llits que només podran utilitzar els usuaris dels centres de gent gran

Ara Balears
1 min
Una usuària d'una residència de gent gran

PalmaL'hospital de Son Espases ha habilitat deu llits de la segona planta de l'Hospital Verge de la Salut per als usuaris de les residències de gent gran que tinguin coronavirus, segons ha informat la Conselleria de Salut i Consum en un comunicat aquest dijous. Aquesta planta té la capacitat per habilitar-hi fins a 20 llits.

Segons la Conselleria, a aquesta planta no ingressaran pacients que vinguin d'Urgències, d'Hospitalització de Son Espases o d'altres hospitals, perquè l'única via d'ingrés serà des de la residència. A causa de les característiques especials d'aquests pacients, la valoració i les cures seran diferents de les habituals.

Així, una vegada que els pacients siguin a la planta, no se'ls faran proves complementàries que puguin molestar o fer mal al pacient, els metges donaran notícies als familiars cada dia, s'hi restringiran al màxim les visites excepte quan es considerin oportunes i es tindrà una especial cura en l'avaluació i en el tractament de síndromes geriàtriques.

Salut ha explicat que els pacients ingressats podran tornar a la residència sense aïllament si han estat aïllats almenys 14 dies des del diagnòstic o des del resultat d'una PCR positiva i han estat asimptomàtics, com a mínim, els tres darrers dies.

stats