Societat 27/07/2021

Son Castelló es convertirà en el primer polígon industrial intel·ligent de les Balears

Un nou projecte tecnològic cerca reduir la petjada de carboni de les empreses

ARA Balears
1 min
Una empresa de tractament de residus.

PalmaSon Castelló es convertirà en el primer polígon industrial intel·ligent de les Illes, segons ha informat Europa Press. El salt tecnològic arriba després que l'Associació d'Industrials de Mallorca (Asima) i Trueworld Organization hagin firmat un conveni de col·laboració per fer un dels projectes d'intel·ligència artificial "més innovadors dins el sector balear".

La primera fase serà la instal·lació de components i sistemes de monitoratge de dades per mesurar –en temps real– la petjada de carboni. A més, es posarà en marxa un pla de reducció d'emissions generades per a totes les empreses d'Asima "interessades en el nou camí cap a la sostenibilitat", segons ha explicat Trueworld aquest dimarts.

El projecte cerca recopilar informació i analitzar dades mitjançant algoritmes d'alta eficiència en la gestió de recursos i impacte ambiental. També facilitarà la coordinació entre distintes àrees creant un ecosistema informatitzat que permeti la col·laboració de les empreses adscrites. Finalment, inclou un pla de formació en línia en matèria de bones pràctiques de sostenibilitat en el sector.

stats