Societat 29/10/2019

La Soledat inclourà 43 nous habitatges de lloguer social

L'Ajuntament ha aprovat aquest dimarts el projecte arquitectònic perquè l'Ibavi en pugui tramitar la llicència d'obres

A. T.
1 min

PalmaLa regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat de Palma, Neus Truyol, ha informat aquest dimarts que l'Ajuntament ha aprovat el projecte arquitectònic per a la creació de 43 nous habitatges plurifamiliars de protecció oficial al barri de la Soledat. Ara, l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi) n'haurà de tramitar la llicència d'obres. El Consistori assegura que les cases seran de lloguer, tot i que el preu l'haurà de fixar l'Ibavi segons els seus barems.

El solar on s'ubicaran els habitatges es troba al carrer de Brotad, el qual ja es va preveure ampliar al Pla Especial de Reforma Interior (PERI) d'aquest barri. Segons Truyol, la intenció és que aquest carrer passi pel mig del que actualment són dues illes d'habitatges –els quals s'haurien d'expropiar– i així connectar-lo amb la carretera de Manacor. A més, en aquest nou entorn es preveu construir-hi un total de 600 habitatges, dels quals 400 seran públics, ha afegit la regidora.

"Amb aquestes intervencions volem revaloritzar la Soledat per als residents", ha assenyalat Truyol, qui també pretén evitar un futur "procés de gentrificació d'aquest barri". En aquest sentit, ha assegurat que la intenció de l'Ajuntament és alliberar el màxim de terreny municipal possible "per destinar-lo a habitatge social".

Juntament amb aquesta quarantena de cases, la Regidoria de Model de Ciutat ha aprovat la construcció de dos projectes privats també de tipus plurifamiliar. Una de les noves construccions estarà ubicada al carrer de Pere Bayó i inclourà 37 habitatges, mentre que l'altra estarà al carrer de Pompeu Fabra i constarà de 79 habitages.

stats