Emergències
Societat 16/05/2023

Els socorristes de Palma convoquen una vaga indefinida a partir del diumenge

L'estiu passat els vigilants de les platges de Palma van convocar una vaga que finalment no es va fer perquè van arribar a un acord amb l'empresa

ARA Balears
1 min
Aquesta temporada del 2023 s'havien d'implementar incentius per als socorristes.

PalmaEls socorristes de Palma han convocat una vaga general indefinida a partir del proper diumenge a les platges de Ciutat en protesta a la "deixadesa i inoperància" de Cort, segons ha informat Europa Press. "El dia 21, els socorristes de les platges de Palma van decidir dir prou a la deixadesa i inoperància de l'Ajuntament. La precarització mata", ha criticat la Unió de Socorristes de Mallorca en una publicació a les xarxes socials.

Cal recordar que l'estiu passat els vigilants de les platges de Palma van convocar una vaga que finalment no es va fer perquè van arribar a un acord amb el Tribunal d'Arbitratge i Mediació de Balears (TAMIB) els treballadors del servei i l'empresa Emergencias Setmil.

En aquest mateix acord es van preveure millores de les condicions laborals i del servei, la qual cosa incorporava, per exemple, allargar la temporada de platges des de Pasqua fins al 31 d'octubre, millores en les torres de vigilància, més personal i increments salarials. Aquests incentius, acordats el juliol del 2022, s'havien d'implantar en aquesta temporada del 2023.

stats