Societat 17/12/2022

"La situació de les UCI de Son Espases és crítica"

Simebal ha denunciat el col·lapse a causa de les malalties respiratòries

ARA Balears
1 min
Urgències de Son Espases.

PalmaEl sindicat Simebal ha denunciat aquest dissabte en declaracions a Europa Press que les Unitats de Cures Intensives (UCI) de l'Hospital Universitari de Son Espases viuen una situació "crítica" i que l'increment d'infeccions respiratòries ha provocat un augment de pacients que causa una gran sobrecàrrega de feina al personal sanitari.

El president del sindicat, Miguel Lázaro, ha explicat que actualment hi ha 34 persones ingressades a l'UCI, xifra que suposa quasi el ple total dels llits disponibles actualment, però ha denunciat que el problema no és la manca de llits, sinó de personal. En aquest sentit, Lázaro ha explicat que podrien obrir més llits, però "no tenen personal per cobrir-los i el personal actual ja està sobrecarregat de feina".

Davant aquesta situació, el president de Simebal ha tornat a reclamar una millor planificació sanitària que no provoqui la sobrecàrrega del personal i permeti oferir una atenció mèdica de qualitat. Així, ha sol·licitat al Govern balear i al de l'Estat més inversió i que destinin una part dels pressupostos a millorar els serveis sanitaris de les Balears

stats