Part Forana
Societat 28/03/2023

Sineu millorarà l'accessibilitat de l'edifici de l'ajuntament a través dels fons europeus

L'objectiu és fer-ne una reforma total

ARA Balears
1 min
Ajuntament de Sineu

PalmaL'Ajuntament de Sineu instal·larà un nou ascensor a la casa consistorial amb 128.305,77 euros procedents de fons europeus. Aquest equipament serà col·locat a la zona sud de l'edifici per donar compliment a la normativa d'accessibilitat. La inversió, que s'ha aconseguit mitjançant el Pla de recuperació, transformació i resiliència, serà finançada íntegrament amb fons de la Unió Europea.

L'Ajuntament ha recordat que la seu consistorial està ubicada en un convent desamortitzat, i es tracta d'un edifici històric emmarcat a la zona declarada Bé d'Interès Cultural. És per això que, de manera imminent, es duran a terme els corresponents tasts arqueològics, ja autoritzats pel servei de Patrimoni del Consell de Mallorca, abans de procedir a la licitació de l'obra. Segons han explicat, aquesta és la primera passa, ja que l'equip de govern pretén executar diverses iniciatives amb l'objectiu de fer una reforma completa de l'edifici. De fet, per a la zona nord de l'edifici, s'acaba d'aprovar una inversió de gairebé 50.000 euros, que seran destinats a la reparació del sistema de climatització per a la biblioteca i la sala d'actes. El batle del municipi, Tomeu Mulet, ha apuntat que el projecte "va molt més enllà".

La idea de l'Ajuntament del Pla és facilitar l'ús de la primera planta de l'edifici, que podrà contenir dependències municipals i un nou espai museístic per a la divulgació de la història i el patrimoni del municipi. Mulet ha afirmat que la rehabilitació de l'ajuntament hauria de continuar amb una intervenció integral de reforma. En aquest sentit, la corporació sol·licitarà cooperació tècnica al Consell de Mallorca per reformar la coberta de l'edifici. "Cal ser ambiciosos i aprofitar totes les oportunitats que ens permetin rehabilitar l'edifici", conclou el batle.

stats