Societat 06/07/2020

La Sindicatura de Comptes investiga les activitats extraescolars dels centres concertats

Representants d'Escola Catòlica afirmen que compleixen el que estableix la llei amb total transparència i que ho fan sota la supervisió de la inspecció educativa

M. Fuster
2 min
Imatge d'arxiu. / ISAAC BUJ

PalmaLa Sindicatura de Comptes està elaborant un informe amb l’objectiu de comprovar el compliment, durant l’exercici del 2019, de la normativa en matèria de gratuïtat de les activitats extraescolars impartides als centres concertats de les Illes. La investigació va començar a principi del segon trimestre del 2019 i l'òrgan preveu enviar el resultat de la investigació als centres fiscalizats durant el darrer trimestre. L’assessor jurídic de la patronal de l’escola catòlica de les Illes Balears, Marc González, assegura que els centres compleixen el que estableix la llei, amb total transparència i sota la supervisió de la inspecció educativa.

Fonts de la Sindicatura de Comptes han confirmat a l'ARA Balears que s'està fent aquesta investigació, que ha avançat el diari Última Hora. González li ha tret ferro i ha assenyalat que la notícia els ha sorprès. Afirma que tenen constància que fa un any la Sindicatura de Comptes va comunicar a determinats centres concertats que volia fer aquest informe, però no tenen la competència fiscalitzadora.

"El control de la gratuïtat és competencia de la Conselleria d'Educació i dels consells escolars de cada centre i, d'altra banda, la intervenció de la Comunitat Autònoma ens controla cada any", assenyala González. En aquest sentit, es demana si la Sindicatura de Comptes està qüestionant la feina de la Conselleria d'Educació i també si "hi ha un intent de vessar sospites sobre l'escola concertada".

El conseller Martí March ha parlat en un programa d'IB3 Ràdio sobre el tema. Ha dit que la Sindicatura "té tota la competència per fer investigacions" i que si hi ha quotes voluntàries excessives "és evident que s'ha d'actuar".

Per la seva banda, Ramon Mondejar, portaveu de l'ensenyament concertat del sindicat STEI, ha aprofitat el debat per recordar que els mòduls de finançament per a aules concertades estan congelats des de l'any 2009. "S'haurien d'actualitzar ja", ha dit. Això permetria, assenyala Mondejar, pagar uns sous més dignes al personal no docent de les escoles concertades.

stats