Els sindicats reclamen que es facin proves de covid-19 a tot el personal sanitari de Son Espases

Satse, Simebal i USAE denuncien que els tests als treballadors de l'hospital es fan "amb comptagotes"

Els sindicats  Satse Simebal  i  USAE  han reclamat al gerent de Son Espases que es facin més proves als professionals sanitaris de l'hospital que estan en contacte directe o indirecte amb els pacients contagiats per covid -19. En un comunicat, que han emès aquest dimecres, han recordat que actualment a les Balears el 20% dels infectats per covid-19 són professionals sanitaris.

Tot i això, diuen, hi ha constància que les proves que es fan al personal es realitzen "amb comptagotes". En aquest sentit han remarcat les dades que el mateix hospital va aportar i que posaven de manifest que el 70% del personal infectat de l'hospital són infermeres, metges i tècnics de cures auxiliars d'infermeria.

"És fàcil arribar a una conclusió de per què es contagien més aquests col·lectius: són els que estan a primera línia existencial i en contacte directe amb els pacients amb  covid -19". A més, asseguren que hi ha hagut una situació de desprotecció per dur a terme la seva feina, ja que no hi havia el material adequat.

A més de fer les proves a tot el personal sanitari que hagi estat en contacte amb un pacient infectat pel virus, demanen que es facin als professionals que han estat contagiats abans de tornar a la feina per evitar posar en perill la seva salut i la dels altres i als treballadors no sanitaris del centre.  En el comunicat han recordat que l'Organització Mundial de la Salut ha insistit  que  la manera més eficient per prevenir les infeccions provocades pel coronavirus i aturar la propagació és fer tests de manera massiva. 

L'ECMO: l'últim recurs per als pacients més greus de covid-19

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF