Societat 30/09/2022

Els sindicats illencs convoquen una manifestació contra la LOMLOE

La Junta de Personal Docent no Universitari de Mallorca acusa la Conselleria de "menysprear el col·lectiu docent"

2 min
Imatge de la protesta sindical, aquest dijous a la Conselleria d'Educació.

PalmaLa Junta de Personal Docent no Universitari de Mallorca (que agrupa tots els sindicats educatius) ha convocat una mobilització dia 18 d'octubre davant el Parlament balear contra l'aplicació de la LOMLOE. La concentració serà a les 13 hores i, en el cas de Mallorca, hi haurà una aturada als centres educatius entre les 12 i les 14 hores, segons detallen en un comunicat. Les Juntes de Personal de Menorca i d’Eivissa i Formentera decidiran si fan mobilitzacions en els seus territoris.

"Ha arribat l'hora de fer sentir la veu dels docents davant les orelles sordes que fins ara ha fet la Conselleria d'Educació", afirmen els sindicats. Com ja han denunciat les darreres setmanes, els currículums es varen publicar a principis d'agost, "cosa que va comportar que els centres haguessin de fer feina tot el curs passat amb documents provisionals". Però la gota que ha fet vessar el tassó, afirmen els sindicats, ha estat la resolució amb què s'aproven les instruccions per avaluar els alumnes. "S'ha fet sense cap negociació prèvia amb la comunitat educativa, una prova més del menyspreu de la Conselleria envers el col·lectiu docent".

La Junta també posa sobre la taula altres reivindicacions, que arrosseguen des de cursos anteriors: que es recuperin les llicències per estudis, que s'eliminin els perfils educatius, que s'actualitzi el Pla d'Infraestructures, que es redueixin les ràtios, que es formi el professorat del Pla digital, que s'incrementi el pressupost en l'àmbit educatiu. A més, manifesten el seu rebuig al Reglament Orgànic de Centres (ROC) i demanen que es redueixi l'horari lectiu dels mestres en 23 hores, 18 hores a secundària i la resta de cossos, entre altres demandes.

Cal recordar que, després de les crítiques dels docents i alguns centres educatius, el conseller Martí March va assegurar que flexibilitzaria l'aplicació de l'avaluació, però sempre dins el marc normatiu. Així i tot, les entitats sindicals consideren que les modificacions no són suficients i que falta formació al professorat per poder aplicar correctament la normativa.

stats