Societat 16/06/2022

Els sindicats eduactius acusen la Conselleria de no negociar

Martí March respon que des que és al càrrec s'han fet 180 meses sectorials: "Discrepam, però això no vol dir que no es negociï"

2 min
Imatge de la protesta sindical, aquest dijous a la Conselleria d'Educació.

PalmaRepresentants de les juntes de personal docent no universitari de Mallorca, Menorca i les Pitiüses s'han concentrat aquest dijous davant la Conselleria d'Educació i han acusat el conseller Martí March de no negociar a l'hora de tirar endavant polítiques públiques. Li reclamen "diàleg", sobretot per desplegar la Llei d'Educació de les Illes Balears (LEIB).

Durant l'acte, han llegit un comunicat en què han reclamat –com ja han fet en altres ocasions– que s'ajorni l'aplicació dels nous currículums LOMLOE, que s'actualitzi el Pla d'infraestructures, que es redueixin les ràtios, que s'incrementi el pressupost en educació i que es negociï un nou acord de millores laborals. Alhora, rebutgen el perfilat de places de docents i el Reglament Orgànic de Centres (ROC).

Per la seva banda, el conseller Martí March ha mostrat la seva "discrepància absoluta" a l'acusació de manca de diàleg, i ha assegurat que, des que és al càrrec, s'han fet més de 180 meses sectorials, a més de reunions bilaterals i meses tècniques. "És veritat que hi ha discrepàncies, però això no vol dir que no negociïs", ha defensat. A més, ha deixat caure que la protesta està influïda pel fet que s'apropen eleccions sindicals: "Han de posar de manifest el seu múscul i les seves reivindicacions".

En aquesta línia, ha assegurat que s'ha fet "un esforç de negociació en una situació difícil" i ha assegurat que, en aquest context, "no hem tingut el suport que ens hauria agradat dels sindicats". Així mateix, ha defensat que l'únic punt que no s'ha complert de l'acord marc per les condicions laborals dels docents és la reducció de la càrrega lectiva de 20 a 18 hores; no obstant això, ha remarcat que estan en 19 hores i "treballen" per davallar-la una hora més. Per acabar, ha admès que no es va renovar l'acord marc com va prometre el 2018, i ha apuntat a la pandèmia com la causa d'aquest incompliment.

stats