Societat 03/07/2023

Els sindicats denuncien el canvi en les condicions dels nomenaments dels auxiliars administratius de l'IB-Salut

Els professionals afectats esperaven contractes d'interinitat de llarga durada, però han resultat ser de tres mesos i en la categoria de zeladors

2 min
Un centre de salut en una imatge d'arxiu.

PalmaEls sindicats han denunciat aquest dilluns el canvi en les condicions dels nomenaments dels auxiliars administratius de l'IB-Salut. En aquest sentit, han assenyalat que el que havien de ser contractes d'interinitat de llarga durada han resultat ser de tres mesos i, en alguns casos, en la categoria de zeladors, en la qual es cobra menys.

UGT ha emès un comunicat en què ha indicat que dia 5 de maig varen rebre des de la Subdirecció de Relacions Laborals de l'IB-Salut l'horari d'actes públics de la Borsa de Treball, en què es programava per al 5 de juny l'acte públic per als auxiliars administratius de caràcter presencial amb un nombre estimat de 100 places. Així, apunten que, "inesperadament, l'IB-Salut va modificar l'acte públic el 31 de maig per convertir-lo en un esdeveniment descentralitzat, de caràcter telefònic i sense un nombre definit de places". En relació amb això, el sindicat ha rebutjat el canvi, el qual consideren "una mala decisió, que incomplia el que s'havia pactat sobre aquesta matèria", i han remarcat que sol·liciten que l'acte es faci de manera presencial.

També han explicat que han contactat amb els responsables de Recursos Humans del Servei de Salut i que "no encerten a explicar quina és la causa que va originar aquest canvi de criteri, i n'han atribuït el possible origen a una decisió dels responsables d'Atenció Primària, que han titllat "d'un autèntic despropòsit pel qual es veuen afectades moltes de les persones convocades a l'acte públic d'auxiliars administratius. Així mateix, han expressat que estudiaran la possibilitat de prendre mesures legals al respecte, a més de sol·licitar als responsables de Recursos Humans que prenguin les decisions necessàries per solucionar aquest assumpte.

Per la seva banda, el sindicat CSIF (Central Sindical Independent i de Funcionaris) ha anunciat que sol·licitarà formalment "les explicacions convenients a l'IB-Salut en relació amb els canvis en la contractació d'auxiliars administratius. "És fonamental garantir el respecte als drets laborals dels treballadors i assegurar l'estabilitat laboral, evitant convertir contractes de llarga durada en contractes de curta durada sense una justificació vàlida", ha manifestat.

stats