Societat 05/05/2021

Els sindicats acusen l'IB-Salut de no aplicar les millores salarials pactades

Una cinquantena de delegats i membres de SATSE, SIMEBAL, SAE, CSIF, CCOO I UGT s'han manifestat aquest dimecres davant la seu, a Palma

ARA Balears
1 min
Imatge de la protesta davant l'IB-Salut.

PalmaUna cinquantena de delegats i membres de sindicats de la sanitat s'han manifestat aquest matí davant l'IB-Salut per denunciar que la Conselleria de Salut "incompleix l'acord de les retribucions", apunten des de SATSE en un comunicat. A la manifestació, convocada per SATSE, s'hi han sumat integrants de SATSE, SIMEBAL, SAE, CSIF, CCOO I UGT.

SATSE afirma que el 25 de maig de 2019 l'IB-Salut es va comprometre a implementar millores retributives durant tres anys "de les quals només s'han fet efectives les de 2019". En concret, es va pactar que la nit abans d'un festiu es cobraria com a nit i també com a festiu. També es va negociar que s'actualitzaria l'hora de guàrdia, tant en medicina especialitzada com a l'Atenció Primària, i que es pagarien els dies de Nadal com a festiu especial.

Segons explica el sindicat, el mes passat l'IB-Salut els va comunicar que abonarà la nit abans de festiu com a festiu, però descomptant el concepte de nit, de manera que incompleixen "així, l'acordat amb SATSE en la reunió". Després de les mobilitzacions d'avui, l'IB-Salut ha confirmat que "està disposat a negociar en la Mesa sectorial, que tindrà lloc el divendres vinent", apunta SATSE en el comunicat.

stats