Societat 04/09/2019

El sindicat UOB acusa la Conselleria d'Educació de "prendre el pèl" amb les ràtios i els centres

A més, ha demanat un augment en la inversió educativa perquè "les manques actuals no continuïn repercutint en la salut dels docents"

Ara Balears
1 min
Amb el curs acabat i les aules buides. / ISAAC BUJ

PalmaLa secció d'Ensenyament del sindicat Unió Obrera Balear (UOB) ha acusat aquest dimarts la Conselleria d'Educació de "prendre el pèl" a la comunitat educativa "reincidint a ocultar" les ràtios de les aules i prometent centres nous sense tenir doblers per construir-los.

El sindicat ha advertit el Govern que si continua sense donar les ràtios reals del curs passat i d'aquest, tornarà a denunciar els fets a la Direcció General de Transparència, com ja va fer durant el curs 2017-2018. Amb relació a aquesta petició, ha destacat que les dades van demostrar que un de cada cinc grups de Primària tenia més de 25 alumnes, una proporció "que per força va augmentar el curs passat amb els 2.444 alumnes nous que es van incorporar", ha al·legat el sindicat.

També ha exigit al conseller d'Educació, Universitat i Recerca, Martí March, i al director general de Planificació, Antonio Morante, que concretin "com i quan" construiran els 15 centres i ampliaran els 14 que es preveuen en el Pla d'infraestructures en vuit anys.

Finalment, ha demanat a Educació "més honestedat i realisme" a l'hora de planificar i un augment en la inversió educativa perquè "les manques actuals no continuïn repercutint en la salut dels docents i en la qualitat de l'ensenyament".

stats