Societat 14/09/2023

El sindicat de treballadores sexuals condemna l'agressió comesa per un client a l'Arenal

Otras ha fet un comunicat en què exigeixen lleis que protegeixin el col·lectiu

1 min
Membres del sindicat OTRAS en una imatge d'arxiu.

PalmaEl sindicat de treballadores sexuals Otras ha condemnat en un comunicat l'agressió sexual que va patir una prostituta a l'Arenal diumenge, 9 de setembre. "Una treballadora sexual va ser agredida per un client, qui, amenaçant-la amb un bisturí, la va forçar a mantenir-hi relacions sexuals. Ella va aconseguir escapar-ne, tot i que en la fugida l'agressor li va robar el mòbil", denuncia el sindicat.

Tal com va avançar l'ARA Balears, "l'endèma va tornar a quedar amb l'agressor –per recuperar el seu telèfon mòbil– i va cridar a la policia, la qual el va detenir per agressió sexual i robatori". Per això, Otras exigeix "lleis que protegeixin les treballadores sexuals i eines" que permetin al col·lectiu defensar-se de la violència sexual. "Volem denunciar sense por de ser qüestionades, revictimitzades o deportades", conclouen. 

En aquest sentit, celebren que "la companya hagi pogut denunciar", encara que en "innombrables ocasions la policia, després d'haver sofert una violació", diu que són "inconvenients de l'ofici", i no les consideren "interlocutores vàlides". Sobre això, adverteixen que "fins i tot, dificulten la denúncia per maltractaments, utilitzant com a prova el fet de ser prostitutes".

"El problema s'agreuja quan la treballadora es troba en situació administrativa irregular, qui per por de ser deportada o tancada en un CIE descarta denunciar", assenyalen. A més, mantenen que "les companyes trans del carrer saben perfectament el que significa telefonar a la policia en ser agredides per un client i que aquesta arribi tard, si és que arriba, encara que les seves patrulles ronden el seu lloc de treball constantment, no per protegir-les, sinó per controlar-les".

Comunicat de OTRAS.
stats