Societat 16/03/2018

El Sindicat de Tècnics d'infermeria recull firmes per acabar amb les agressions

Demanen un tracte just i una revisió de les jornades de treball i els canvis de torn

Ara Balears
1 min
El Sindicat de Tècnics d'infermeria recull firmes per acabar amb les agressions

PalmaEl Sindicat de Tècnics d'Infermeria ha posat avui en marxa una campanya de recollida de signatures per demanar, d'una banda l'actualització de les seves funcions i de l'altra, el còmput com a jornada de treball del temps destinat a transmetre els informes de canvi de torn. Asseguren que el període mínim per garantir la continuïtat de les cures i el tracte humà als pacients és de 10 minuts.

Per als Tècnics d'Infermeria és una prioritat professional que es revisin i actualitzin les funcions que realitzen i s'habilitin els programes informàtics per registrar-los, atès que molts centres encara no compten amb aquesta possibilitat. Això permetria demostrar les funcions que realitzen.Les tasques d'aquest estament professional vénen marcades per l'Estatut de Personal Sanitari no facultatiu de la Seguretat Social de 1973. Malgrat l'evolució formativa, segueixen en vigor les funcions d'una llei preconstitucional amb més de 45 anys d'antiguitat on no es recullen les funcions reals que aquests professionals exerceixen, entre elles, les assistencials, docents, administratives i investigadores.

Segons explica el sindicat això fa que no s'optimitzi la feina d'aquests professionals, ja que

si es fes aquesta actualització i definició de funcions, els TCAE podrien realitzar moltes de les feines que ara estan exercint altres professionals de l'equip, la qual cosa redundaria en una redistribució de plantilles que al seu torn suposaria un important estalvi econòmic.

Per fer públiques aquestes demandes el sindicat ha iniciat aquesta campanya de conscienciació i recollida de firmes amb la intenció que les administracions prenguin cartes en l'assumpte.

La campanya s'ha iniciat just un dia després que una doctora del PAC de Son Servera fos agredida per un pacient amb un teclat d'ordinador.

stats