Societat 23/01/2019

El sindicat d'infermeria exigeix un increment salarial per a les guàrdies dels centres de salut

L'hora de guàrdia de presència física actualment es paga a 14,08 euros bruts

Ara Balears
1 min
Imatge recurs d'una infermera treballant.

PalmaEl sindicat d'infermeria a les Balears SATSE ha presentat a l'IB-Salut un document signat per 664 infermeres i coordinadores de distints centres de salut de les Illes en el qual exigeix un augment del valor de l'hora de guàrdia de presència física, que actualment es paga a 14,08 euros bruts, segons informa l'agència Efe.

En un comunicat, el sindicat assenyala que aquesta és la quantitat que es cobra per una hora de guàrdia, sigui en dia festiu, laborable o en dies especials com el 24, el 25 i el 31 de desembre o l'1 de gener. Així mateix, remarca que la majoria d'aquests torns es fan en horari nocturn i en dies festius o caps de setmana.

SATSE ha indicat que en el darrer acord, signat el maig del 2002, s'establia que l'hora de guàrdia de presència física per al personal d'infermeria es pagava a 12,42 euros bruts, una xifra que, 17 anys després, "només ha augmentat 1,66 euros, l'equivalent a l'IPC".

En la nota, el sindicat sol·licita a l'IB-Salut que "inici els tràmits necessaris per dignificar l'hora de guàrdia del personal d'infermeria d'Atenció Primària", així com una reconstrucció del valor similar al del personal mèdic, que estableix distintes quantitats en guàrdies de menys de 24 hores, guàrdies de 24 hores i guàrdies en dies especials. El col·lectiu ha recordat que reclama aquesta dignificació des del 2015 i que l'IB-Salut "es va comprometre a estudiar la proposta a finals de la present legislatura". Per al sindicat, "ha arribat el moment de valorar la feina que fan les infermeries d'Atenció Primària".

stats