Societat 22/10/2020

El Sindicat d'Infermeria denuncia que el Govern encara no ha pagat la carrera professional a 600 interins

El TSIB va condemnar la Comunitat Autònoma a aportar aquest complement en una sentència l'octubre del 2019

Ara Balears
1 min
Una professional d'infermeria / FRANCESC MELCION

PalmaEl Sindicat d'Infermeria de les Illes Balears (SATSE) ha denunciat en un comunicat que l'IB-Salut està "demorant intencionadament" el compliment de les sentències dictades pel Tribunal Superior de Justícia que condemnava el Govern a indemnitzar més de 700 infermers i infermeres interins i temporals a pagar el complement de carrera professional, com fa amb el personal fix.

A final del 2017, més de 700 professionals d'infermeria interins i temporals, presentats pel SATSE, varen demandar l'IB-Salut per discriminació per no reconèixer econòmicament la seva carrera professional. En concret, el sindicat va presentar tres demandes i, després de tres anys presentant recursos, el TSJB va condemnar la Comunitat Autònoma a pagar aquest complement. Les sentències varen ser notificades l'octubre del 2019, i els mesos de febrer i abril del 2020.

El sindicat denuncia que només els professionals agrupats en la primera sentència han rebut la dotació econòmica que els correspon i la resta, al voltant de 600 professionals, continuen esperant. El SATSE "posa en dubte la legalitat de l'actuació de l'Administració" i exigeix al Govern balear que executi les sentències pendents i "deixi de discriminar injustament el personal interí". A més, recorda que "el 45% del personal d'IB-Salut és temporal, una dada que contribueix a fomentar la precarietat laboral".

Cal recordar que el mes passat el Govern va aprovar una despesa de 6,9 milions d'euros perquè el Servei de Salut pagàs el 100% del complement de carrera professional al personal interí. Complia, així, dues sentències –una del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears i l’altra del jutjat Contenciós Administratiu núm. 2 de Palma– que donaven la raó als sindicats UGT i Simebal.

stats