Societat 28/09/2022

El sindicat Alternativa convoca concentracions per l'aplicació "precipitada" de la LOMLOE

Hi haurà protestes a les quatre illes, aquest dijous a les 18 h

ARA Balears
1 min
Una aula de les Illes en una imatge d'arxiu.

PalmaEl sindicat de docents Alternativa ha convocat protestes aquest dijous a les Balears per queixar-se per l'aplicació "precipitada" de la LOMLOE. Segons ha informat Europa Press, hi haurà una concentració a la plaça d'Espanya de Palma, a la Vara de Rei a Eivissa, a la plaça de Sant Francesc de Formentera i a la plaça del Born de Ciutadella. Totes estan convocades per a les 18 h.

Tot i la iniciativa de la Conselleria d'Educació de flexibilitzar l'aplicació de la norma estatal, el sindicat de professors ha considerat que les mesures són "insuficients". "La situació de caos i tensió viscuda als centres a l'inici de curs no és acceptable en cap cas", considera l'entitat sindical. Per això han sol·licitat que aquest curs sigui "d'adaptació" i ha demanat a Educació que "confiï en la feina i el criteri dels docents".

L'STEI també considera tèbies les mesures de flexibilització. El portaveu, Lluís Segura, assegurava a l'ARA Balears aquest dimarts que els canvis presentats fins ara "arreglen poca cosa". El sindicat demana que se segueixi el camí de Catalunya, que ha donat tres anys per adaptar-se progressivament als nous currículums.

Per la seva banda, la Mesa Sectorial de l'Ensenyament concertat ha exigit al conseller d'Educació i Formació Professional, Martí March, que convoqui una reunió urgent per abordar el "desconcert" que ha generat l'aplicació de la LOMLOE. Les patronals i sindicats han demanat que es revisin els mòduls i la renovació dels concerts i que s'abordin el conflicte que ha generat la gratuïtat de l'etapa 2-3 anys en l'escola concertada, les ràtios i les condicions laborals docents, entre altres qüestions.

stats