Societat 06/06/2023

SOM Sindicalistes critica la firma del conveni de socorrisme de les Balears: "És una pèrdua de drets"

En un comunicat han assegurat que es veuen afectats el plus de mobilitat o els dies de vacances, entre d'altres

ARA Balears
2 min
Aquesta temporada del 2023 s'havien d'implementar incentius per als socorristes.

PalmaEl sindicat SOM Sindicalistes ha criticat que la firma del nou conveni col·lectiu de les Balears del sector del socorrisme suposa "una pèrdua de drets adquirits", entre els quals ha situat el plus de mobilitat, els dies de vacances o un augment de més de 50 hores de jornada de còmput anual.

El sindicat ha informat en un comunicat, que ha recollit Europa Press, que els treballadors d'instal·lacions esportives de les Illes, inclòs el personal encarregat de la vigilància i socorrisme de les platges, es troben en una situació "totalment indefensa" a causa de la recent firma de l'acord autonòmic i la tardança "insofrible" en la negociació del conveni estatal d'instal·lacions esportives i gimnasos. Així, ha criticat la signatura del document per part de la patronal i els sindicats UGT i CCOO, "amb el vistiplau de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Feina".

En aquest sentit, l'organització ha titllat de "preocupant" la disposició transitòria d'aquest document, en vigor des del passat 1 de gener, "que deixa a mercè de les diferents administracions municipals l'aplicació del mateix, en els serveis d'empreses amb concessions dels ajuntaments de les Balears". En relació amb això, ha indicat que en aquesta disposició es menciona que la vigència del conveni començarà en el moment en què es produeixin les noves contractacions públiques, motiu pel qual l'augment salarial reflectit en el document serà "inaplicable", ja que no entrarà en vigor en molts casos fins d'aquí dos o tres anys. D'altra banda, han censurat la "demora" en la firma del conveni estatal d'instal·lacions esportives i gimnasos, que afecta la resta del sector esportiu.

Per aquests motius, el sindicat ha assegurat que treballaran per tenir més representativitat en el sector i així poder evitar que aquestes situacions "perjudiquin els més desprotegits".

stats