Societat 17/02/2021

Simebal titlla d'"operació estètica" la Medalla d'Or que han atorgat al sector sanitari

Segons el president del sindicat, "aquesta condecoració no és més que una sobreactuació del Govern per amagar la realitat que vivim els metges d'aquesta comunitat"

ARA BALEARS
1 min
Sanitaris de l'hospital de Son Espases, protegint una companya del coronavirus.

PalmaEl Sindicat Mèdic de les Balears (Simebal) ha assegurat que atorgar la Medalla d'Or de la Comunitat al sector sanitari ha estat una "operació estètica" del Govern per "encobrir el maltractament retributiu" que rep, segons han informat en un comunicat. El sindicat explica que l'anunci d'aquesta medalla ha estat rebut amb una mescla "d'indignació i estupor".

Segons el president del Simebal, Miguel Lázaro, "en aquest moment, aquesta condecoració, no és més que una sobreactuació estètica del Govern per amagar la realitat que vivim els metges d'aquesta comunitat".

El millor reconeixement, assegura Lázaro, hauria estat premiar l'esforç que han fet "amb una retribució digna, justa i merescuda per a tots". "Per a nosaltres, els aplaudiments vàlids són els dels ciutadans; del Govern, en canvi, el que esperam és que reconegui el treball dels seus sanitaris amb obres, no amb paraules ni medalles buides de contingut".

A més, remarca que aquesta medalla "no és més que un intent d'escenificar i salvaguardar la imatge pública d'un executiu que ha mostrat els seus veritables sentiments cap als sanitaris aplicant-los una retallada d'un 2,9% en els seus salaris i negant-los una paga extra".

Per tot això, demanen al Govern que acompanyi la Medalla d'Or de la Comunitat amb una retribució "d'acord amb el coratge demostrat pel col·lectiu mèdic durant tota la pandèmia".

stats