Societat 23/02/2023

Simebal exigeix declarar "urgentment" Eivissa àrea de difícil cobertura

Han insistit que el problema és la gestió "deficitària o inexistent" en la captació i fidelització de metges

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu de l'Hospital de Can Misses

PalmaEl Sindicat Mèdic de les Balears (Simebal) ha explicat en un comunicat que "la incessant fuga de metges a Eivissa no és un problema nou" i que la sobrecàrrega derivada per la manca d'especialistes en provoca la "fugida constant". En aquest sentit, han insistit en que el problema és la gestió "deficitària o inexistent" en la captació i fidelització de metges, i per això exigeixen "de manera immediata i urgent que Eivissa sigui declarada àrea de difícil cobertura".

En aquest sentit, han assenyalat que des de fa anys "no s'aconsegueix completar la plantilla orgànica en diversos serveis" i que aquest dimecres se'n varen anar una cardiòloga, una traumatòloga i el cap del servei d'anestèsia de l'hospital Can Misses. A més, han remarcat que, en aquests moments, l'illa té un sol oncòleg en plantilla, quan n'hi hauria d'haver cinc.

També han criticat el "pla propagandístic" de la presidenta del Govern, Francina Armengol, i la presentació que va fer ahir de la nova estratègia contra el càncer a Son Espases, on assenyalen que va estar envoltada de representants institucionals però de cap oncòleg. D'altra banda, han condemnat les declaracions que la consellera Patricia Gómez va fer en un mitjà local, en què assegurava que Eivissa "és un lloc atractiu per treballar com a metge".

"Ens dol veure com la nostra sanitat pública es troba al full de ruta del programa propagandístic del Govern", han lamentat.

stats