Societat 25/08/2023

Siau interpel·la els docents per conèixer propostes contra la falta d'habitatges per al col·lectiu

El sindicat llança una consulta en línia, arran de l'anunci que el Govern habilitarà l'alberg de Formentera per als mestres que no trobin casa

2 min
La casa de colònies de Formentera.

PalmaL'anunci que el Govern pretén habilitar l'alberg de Formentera perquè hi dormin els docents destinats a l'illa ha fet moure fitxa alguns dels sindicats. És per això que Siau ha llançat una consulta a través de les xarxes i altres canals per conèixer la percepció dels docents entorn de la problemàtica de l'habitatge que pateixen les Balears. "Trobam necessari traslladar la veu als mestres, perquè tothom que ho vulgui s'hi pugui pronunciar i proposar una solució definitiva que perduri en el temps", assenyalen. Una altra iniciativa és la d'Alternativa Docent, que ha impulsat la campanya 'Som docents. No excursionistes', per reivindiciar la figura dels professionals de l'educació.

En un comunicat, Siau recorda que des de fa anys els docents destinats a illes diferents de la de residència "es troben davant greus problemes a l'hora de trobar allotjament, especialment en dates pròximes o de final de curs". Siau també valora la proposta de la Conselleria pel que fa a l'emergència residencial de Formentera. "Entre els docents, davant l'anunci que la nova administració ha fet, hem observat valoracions positives i també de negatives. Desitjam que aviat es trobin solucions, sobretot a les illes on hi ha més dificultats per trobar allotjament", exposen.

Mesures a llarg termini

Així mateix, Siau es mostra "conscient" que existeixen mesures "provisionals i transitòries, i altres de més definitives". "Entenem que qualsevol iniciativa que millori el que teníem fins ara s'ha de tenir com a mínim en consideració i disposar del màxim d'informació", afegeix. Davant les imatges d'altres anys de docents dormint dins cotxes i dutxant-se a les piscines municipals després de finalitzar la jornada laboral, el sindicat és contundent. "És una autèntica aberració i no podem acceptar que mai més es torni a repetir", sentencia.

stats