Moda
Societat 03/05/2023

Shein, el gegant xinès del 'fast fashion', s'assenta a Eivissa aquest estiu

La marca ha fet una col·laboració amb un 'beach club' de l'illa Pitiüsa i patrocinarà les festes que fa cada divendres

1 min
La pàgina web de Shein

PalmaEl gegant xinès de la moda fast fashion arriba aquest estiu a Eivissa amb l'obertura d'una pop-up store. La marca de roba en línia que arrasa entre els més joves s'instal·larà de manera física al beach club O Beach Ibiza, segons ha informat Europa Press. Amb l'anunci, la multinacional asiàtica ha destacat que és la primera vegada que té una botiga física durant tant de temps a l'estat espanyol. El fet és fruit de la col·laboració amb el bar de copes d'Eivissa, a canvi de ser la patrocinadora oficial de les festes que celebra cada divendres durant la temporada turística.

Amb l'establiment d'Eivissa, Shein –que només opera per Internet– serà la segona vegada que obre un estant a Espanya: la primera a Madrid i la segona, a Barcelona. Shein, fundada el 2008, s'ha convertit en els últims anys en un dels principals rivals de Zara, i actualment opera a més de 150 països del món.

Què s'amaga darrere les marques fast fashion?

Ara bé, aquestes marques de fast fashion (moda de consum ràpid) tenen una cara B, les condicions dels treballadors. Una investigació de la ONG Suïssa Open Eye del 2022 va revelar les condicions abusives que vulneren la legislació xinesa en termes laborals. Damunt el paper, aquestes estableixen que la setmana laboral ha de ser d'un màxim de 40 hores, que les hores extres no poden superar les 36 mensuals i que hi ha d'haver com a mínim un dia de descans per setmana. La realitat que treu a la llum la investigació és que la multinacional té tallers i fàbriques sense cap mesura de seguretat, personal sense contracte i fent jornades laborals de fins a 75 h setmanals.

stats