Societat 14/11/2018

El grup de sexologia deixa el COPIB després de les crítiques a la 'chocho charla'

Lamenta que jutjar una activitat pel seu títol sense conèixer la forma i el contingut és caure en el reduccionisme

C. A.
2 min
Vox ataca Cort per dur una youtuber feminista a fer una xerrada

PalmaEl grup de sexologia del Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears (COPIB) va anunciar aquest dimarts que abandona la institució, després que dijous passat manifestàs públicament el seu desacord amb la xerrada feminista 'Chocho-charla' organitzada per l'Ajuntament de Palma.

Segons el comunicat publicat per Gema Montes al seu perfil de Facebook, i firmat per vuit psicòlogues més que integraven el grup de sexologia, el grup ha presentat la renúncia i la dissolució com a mostra del "rebuig a una manifestació col·legial amb la qual no ens sentim representades".

"L'actuació del Col·legi Oficial de Psicologia mai hauria de basar-se en el sensacionalisme ni en les notes de premsa fàcils, ja que això podria desprestigiar anys de treball professional d'una persona", defensen, en referència a la nota difosa per l'entitat, en la qual criticava que posar títols provocadors a les accions dirigides a l'empoderament de la dona no és "la mesura més adequada per fomentar que tots els agents socials s'impliquin en la lluita de les violències masclistes".

En aquest sentit, les sexòlogues creuen que "el fet de jutjar una activitat pel seu títol sense conèixer la forma i el contingut és caure en el reduccionisme" i que aquesta polèmica demostra "la gran necessitat que continua existint en matèria d'educació sexual".

Així, les nou integrants del grup que han firmat el comunicat destaquen la dedicació de la Psicowoman i el seu equip per l'erradicació de la violència de gènere i el foment de la igualtat i remarquen la ignorància del COPIB de tota aquesta labor. "Qualsevol que conegui l'activitat professional de la Psicowoman sabrà que l'humor és un dels seus pilars bàsics", sostenen. Així mateix, afirmen que la millor manera de fer educació sexual és amb rigor i coneixement científic.

Per aquest motiu, lamenten que el COPIB hagi fet pública la seva postura sobre el títol de la xerrada i que, a més, ho hagi fet sense tenir en compte l'opinió del grup de sexologia. Així, han volgut deixar clar que el Col·legi ja no les representa i lamenten "profundament" que estigui tan llunyà a elles.

stats