Societat 03/09/2021

La setmana que ve estarà marcada per cel estirat a les Balears

1 min
Cim cuculla de Fartàritx (Pollença).

Com ja és habitual els darrers anys, l’estiu s’allargarà fins ben entrat el setembre. Els pròxims dies la temperatura encara pujarà una mica més, sobretot a l’oest de Mallorca, on el vent de l’est hi arribarà bastant sec. En general, però, la basca continuarà provocant sensacions tèrmiques de fins a 35 graus i farà que les nits encara siguin de mal dormir, amb molta temperatura mínima no només tropical, sinó fins i tot a prop dels 25 graus en algun cas. No hi haurà grans canvis de masses d’aire durant la setmana que ve.

Previsió de la setmana.

Tot fa pensar que aquest ambient purament d’estiu encara s’allargarà ben bé fins al dia 15, amb ben pocs canvis. Tampoc serà una setmana de gaire moviment pel que fa a possible pluja, però durant el cap de setmana cal tenir en compte la possibilitat de ruixades de poca estona, sobretot a l’interior de Mallorca. Fenòmens aïllats, en tot cas.

En general, la setmana que ve estarà marcada per cel estirat o amb algunes bandes de niguls alts poc importants. No sembla que un context d’estabilitat total hagi de marcar el setembre a la Mediterrània occidental. Segurament aviat arribaran canvis a la Península, però ben bé fins al cap de setmana vinent la possibilitat de ruixades destacables a les Balears serà baixa.

El cap de setmana no farà tant de vent i la situació marítima tendirà a millorar. Els pròxims set dies dominarà el vent de llevant, encara que no sigui gaire destacable.

El consell

Ja ha començat el setembre, però no tingueu temptacions de posar cobrellits o de canviar de manera de vestir durant el dia. Tot fa pensar que com a mínim fins a mitjan mes no hi haurà cap canvi que faci notar que la tardor ja es va acostant.

Que no us sorprengui

L’agost s’ha acabat a Palma Portopí amb una mitjana de 27,9 ºC, només dues dècimes de grau inferior al rècord de 27,9 del 2017 i del 1994. Els darrers cinc anys, l’agost sempre ha registrat una temperatura mitjana igual o superior a 27º. 

stats