Societat 05/06/2018

La setmana de l’orgull LGTBI reivindicarà la temàtica trans

L'Ajuntament de Palma i Ben Amics han presentat avui el programa d'actes del mes de l'orgull LGTBI, el lema del qual és 'Cos + identitat = la meva decisió'

Aina Riera Serra
2 min
La setmana l’Orgull LGTBI reivindicarà la temàtica trans

PalmaEl batle de Palma, Antoni Noguera; la presidenta de Ben Amics, Noelia Mellado; el regidor d’Igualtat, Joventut i Drets Cívics, Aligi Molina; el regidor de Mobilitat, Joan Ferrer, i la coordinadora general de Cultura, Francisca Niell, han presentat avui els actes del mes dedicat a l’orgull LGTBI d'enguany, que començaran el proper 9 de juny i que ha organitzat el col·lectiu Ben Amics en col·laboració amb l’Ajuntament de Palma.

La setmana l’Orgull LGTBI reivindicarà la temàtica trans

Enguany, el lema de la iniciativa és 'Cos + identitat = la meva decisió'. Gómez ha explicat que el programa arrancarà aquest dissabte 9 de juny amb el contacontes 'Gill i els quatre ponts', que es farà a la llibreria Los Oficios Terrestres de Palma a les 11.30 h.

Mellado ha explicat que la imatge d’enguany “aposta per la deconstrucció de gènere”. “No hi ha una sola manera d’atendre el gènere sinó diverses. Allò que ens defineix som nosaltres mateixos, tenim llibertat de sentir-nos com vulguem sense discriminacions", ha dit. El col·lectiu Ben Amics ha destacat que el programa inclou un taller de 'drag queen' a l’Espai Jove Llevant.

La setmana l’Orgull LGTBI reivindicarà la temàtica trans

Noguera ha definit el Dia de l’orgull LGTBI com “la màxima expressió d’una ciutat lliure, diversa i que, sobretot, actua contra la discriminació i la LGTBfòbia. “Palma és una ciutat oberta, diversa i que no discrimina; és una ciutat moderna i europea”, ha dit.

Molina, per la seva banda, s’ha mostrat “orgullós” de mostrar la diversitat amb aquesta festa. “És una festa no només de la comunitat LGTBI sinó de tota la ciutat; és una celebració per reivindicar tot el camí que s’ha de fer”, ha explicat, i ha recordat que l’assetjament escolar per motius d'identificació de gènere continua sent una realitat.

Ferrer, per la seva banda, ha destacat que els busos recorreran els carrers de Palma amb la bandera de l’arc de Sant Martí. “Volem fer visible el suport polític que dona la institució; volem impregnar la quotidianitat de la ciutadania amb aquesta imatge”, ha assenyalat, i ha explicat que els panells dels aparcaments de l’SMAP també lluiran la imatge de la festa. “Omplirem els carrers de Palma amb alegria i reivindicació”.

Des de l’àrea de Cultura, Niell ha explicat que el Casal Solleric acull el projecte del col·lectiu El Palomar, que reflexiona sobre el món trans i 'queer' i ha avançat que l’espai Box 27 acollirà una exposició d’Azucena Vietes, que té un punt de vista feminista.

Programa Activitats LGTBI 2018
stats