LA SETMANA QUE M’ESPERA
Societat 20/11/2020

“L’inici de la setmana ideal seria el desconfinament”

El batle de Manacor, Miquel Oliver, explica com serà la seva setmana

Alba Tarragó
2 min
“L’inici de la setmana ideal seria el desconfinament”

No descobriré res de nou si dic que de dilluns a divendres la meva activitat principal és atendre la gent i gestionar l’Ajuntament, juntament amb tot el que se’n deriva, com ara reunions o escoltar i rebre la gent. L’inici ideal d’aquesta setmana seria amb el desconfinament de Manacor, que voldria dir que els manacorins hem superat la prova i hem recuperat la nova normalitat, que ens està castigant sobretot en l’àmbit personal.

Els dilluns dematí sempre solc fer una reunió amb la cap de premsa per plantejar la setmana. Els dimecres feim reunions amb la Policia Local per coordinar-nos i els divendres amb l’equip de govern. Una vegada acabada aquesta tasca, vaig tot d’una cap a casa per intentar recuperar el temps amb la meva família. Tenc dos fills: la gran, de quatre anys, i el petit, que està a punt de fer-ne dos. I, clar, ja ho diuen, no perdis el temps que després et passaran per davant i fugiran. Intent fer activitats diverses, com anar a passejar. És un clàssic, però és cert, sempre ens falten hores.

A més, dedic temps a les xarxes socials. És una de les coses a què hem d’estar atents per conèixer les opinions de la gent i el que va sortint als mitjans de comunicació. Darrerament hem tingut el focus molt damunt i hem intentat donar resposta en primera persona a totes les peticions que ens han arribat. Aquesta feina la intent fer quan els al·lots ja són a dormir, desitjant que el dia tingui més de 24 hores.

La pràctica esportiva la deix per al cap de setmana. Amb algun company solem fer alguna partida de pàdel i ara ja l’hem protocol·litzada, està instaurada i ens obligam que hi sigui perquè, si no, directament desapareix. Intentam que siguin dues horetes, però al final és més oci que esport. Entre dissabte i diumenge també és inevitable continuar atenent assumptes que poden sorgir a l’Ajuntament, com ara incidències amb policies, emergències o de coordinació si els regidors continuen amb la seva activitat.

Pel que fa a sèries o pel·lícules, les úniques que consumesc ara mateix, tenint en compte que la meva filla gran té quatre anys, són més infantils, de l’estil de Peppa Pig o La patrulla canina. A una de les coses a la qual sí que intent forçar-me és veure en línia els partits de vòlei que fa el Manacor i la gent de fora que ve a jugar. En som un aficionat i hi he jugat des dels 14 anys.

I quant a la lectura, l’única que hem fet els batles darrerament és la dels Butlletins Oficials de les Illes Balears (BOIB) i, fins i tot, alguns BOE que es publicaven amb nocturnitat i traïdoria i que ens treien hores de son. De lectura en faig menys de la que m’agradaria fer. La situació actual ens ha fet perdre molt de temps propi perquè tot el que abans dedicàvem a gestionar l’Ajuntament continua sent-hi, però, a més, tenim la sobrecàrrega provocada pel coronavirus, que lògicament encara m’ha restat més temps personal.

stats