Alcover
Societat 24/01/2023

La Setmana Alcover de Manacor compleix el vintè aniversari sota el lema 'Coratge i fora son'

La setmana arrancarà el 30 de gener i s'estendrà fins al 4 de febrer

2 min
Setmana Alcover a Manacor

PalmaLa Setmana Alcover compleix enguany 20 anys i torna amb tots els actes presencials, després de les restriccions sanitàries. La setmana arrancarà el 30 de gener i s'estendrà fins al 4 de febrer.

Sota el lema 'Coratge i fora son', el cicle té l'objectiu d'emfatitzar la figura i la dedicació que tingué Antoni M. Alcover envers la llengua i la cultura catalanes. Un dels actes que es recuperen són les funcions dirigides a les escoles de Manacor: Alcover i les tres penyores, a la Institució; El món de les rondalles, a Portocristo; i la popular i enyorada Marató de rondalles, que arriba enguany a la divuitena edició.

El regidor de Cultura i Educació, Mateu Marcé, i la gerent de la Institució Pública d’Antoni M. Alcover, Cristina Duran, i el delegat de Cultura han presentat el programa d’actes en roda de premsa aquest dimarts dematí des de la seu de la Institució Pública Antoni Maria Alcover.

Programació

Dimarts, 31 de gener a les 20 h es durà a terme una conferència sobre la faceta polèmica d’Antoni M. Alcover: Antoni M. Alcover, polemista: els anys de La Aurora: 1910 - 1916, a càrrec de Llorenç Mas Perelló. Alcover va ser un home polifacètic i, una de les seves facetes més desconegudes és la de polemista. De la mà de Llorenç Mas, ens endinsarem en els textos més polèmics que Alcover va publicar al setmanari La Aurora, i ens descobrirà perquè arribà a ser uns dels més llegits de Mallorca. Llorenç Mas Perelló (Manacor, 1974) és llicenciat en Filologia Anglesa (1997) i Lingüística General (2000) per la Universitat de Barcelona, i doctor en Filologia Catalana (2022) per la mateixa universitat. Ha exercit de professor d’ensenyament secundari des del 2001 i té dues publicacions fruit de dues beques d’estudi d’Antoni M. Alcover: Antoni M. Alcover: mite i persona (testimonis orals). Part 1 (conjuntament amb Miquel Guijon) i Antoni M. Alcover: mite i persona (testimonis orals). Part 2.

Dimecres, 1 de febrer a les 17 h es durà a terme un taller de danses de percussió corporal, a càrrec de Bàrbara Duran Bordoy, al voltant de la dansa dels Moretons. A continuació, a les 19 h, es farà una visita guiada a la Institució Alcover, a càrrec de la gerent Cristina Duran.

Dijous, 2 de febrer. Es farà la primera part de la XVIII Marató de Rondalles a la Institució Alcover

09.30 h 1a funció: N’Alcover i les tres penyores, companyia Contarelles.

10.30 h Acte d’homenatge a la pedra de la família a l’IES Mossèn Alcover.

11.00 h 2a funció: N’Alcover i les tres penyores, companyia Contarelles.

El mateix 2 de febrer, dia que es commemora el 161è aniversari del naixement de mossèn Alcover, l’Obelisc del passeig de Na Camel·la acollirà a les 17 h la ja tradicional ofrena floral.

stats