Societat 18/05/2022

Els set projectes que proposen els municipis per adaptar-se al canvi climàtic

El Govern destinarà 500.000 euros a set iniciatives d'Artà, Capdepera, Binissalem, Manacor, Selva, Estellencs i Lloret de Vistalegre

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'un termòmetre que marca altes temperatures a Mallorca.

PalmaLa Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica destinarà un total de 500.000 euros a finançar set projectes municipals que tenen l'objectiu d'adaptar determinades zones urbanes als efectes del canvi climàtic.

Els projectes seleccionats es troben a Artà, Capdepera, Binissalem, Manacor, Selva, Estellencs i Lloret de Vistalegre i, entre d'altres, suggereixen fer front a l'augment de les temperatures, segons ha informat aquest dimecres el Govern en una nota de premsa.

Els set projectes
  • 1. El primer projecte seleccionat és el del corredor verd a la urbanització de Montferrutx, a Artà, que té la finalitat de solucionar les problemàtiques de gestió de l'aigua de pluja, la permeabilització d'espais urbans i la creació de zones d'ombra que millorin el confort tèrmic.
  • 2. La segona iniciativa es farà a Capdepera i consistirà en un projecte pilot d'aplicació de solucions basades en la naturalesa orientades a la prevenció de risc d'incendi en l'espai urbà forestal, que suposa, entre altres, instal·lar senyalització.
  • 3. El tercer projecte és la posada en marxa d'un sistema d'ombreig a la plaça del 31 de desembre de Binissalem, per incrementar la superfície d’ombra mitjançant la plantació d’arbrat, en concret, d’escocells.
  • 4. El quart projecte es durà a terme a Manacor i consisteix en el servei de redacció del projecte d'identificació, anàlisi i implantació de refugis climàtics en els centres educatius del municipi, per millorar el seu confort tèrmic i la ventilació.
  • 5. La quinta iniciativa consisteix en la creació d'espais d'ombra a partir de la creació d'espais vegetats en el CEIP el Putxet, a Selva, com a solució contra l'augment de la temperatura, que suposarà, entre altres la plantació d'arbrat i la creació de façanes verdes.
  • 6. Per altra banda, el sisè projecte es troba a Estellencs i suposarà la redacció del pla de gestió sostenible de l'aigua del municipi, perquè, si bé la massa d'aigua es troba en bon estat, s'ha detectat excés de sulfats en la xarxa de proveïment municipal.
  • 7. Finalment, el setè projecte és la instal·lació d'una pèrgola bioclimàtica al pati del CEIP Antònia Alzina de Lloret de Vistalegre, que dotarà el centre educatiu d'un espai exterior utilitzable en hores de sol a l'estiu per evitar la climatització innecessària de l'interior de les instal·lacions.
stats