Societat 30/06/2021

El Servei de Caça del Consell de Mallorca imposa 186 multes en tres anys per infringir la llei

La institució insular, però, ha inciat 329 expedients sancionadors entre 2017 i 2020

ARA Balears
2 min
La temporada de caça menor ha començat aquest dimecres.

PalmaEl Servei de Caça i Pesca Fluvial del Consell de Mallorca ha iniciat 329 expedients sancionadors entre 2017 i 2020 per pràctiques que incompleixen la norma de caça i l'ordre de vedats. D'aquests expedients, 186 han acabat en multa, segons ha informat aquest dimecres la institució insular. 16 multes han estat per infraccions molt greus, 77 han estat greus i els 94 restants lleus.

Durant aquest període, però, a Mallorca s'han interposat 375 denúncies relacionades amb la caça si es tenen en compte les que han posat els agents de Medi Ambient del Govern, els guardes del Consell i els agents de la Guàrdia Civil.

Entre les infraccions més greus, n'hi ha una per caçar dins d'un refugi de fauna, mentre que la resta estan relacionades amb l'ús d'estris prohibits, com ara xarxes japoneses, trampes i armes no permeses. D'altres infraccions molt greus són les relacionades amb la captura il·legal d'espècies protegides que sovint es cacen. "La lluita contra aquesta pràctica és prioritària, però sortadament té una tendència a la baixa", han apuntat des del Consell.

Aquestes infraccions poder arribar a multes que oscil·len entre els 2.000 i els 20.000 euros, així com la retirada de la llicència de caça i la inhabilitació per aconseguir-la durant un termini d'entre dos i quatre anys dependent del cas. Respecte de les infraccions greus, el Consell ha assenyalat que suposen una sanció d'entre 451 i 2.000 euros; a més de la retirada de la llicència i la incapacitat d'aconseguir-la, com a mínim, durant sis mesos i un màxim de dos anys. Aquesta infracció està relacionada amb la caça sense permís d'un propietari d'un vedat. Finalment, les infraccions lleus que es donen per caçar quan no està permès, no dur la documentació o tenir eines de captura il·legals, impliquen una multa de 450 euros.

D'altra banda, el Consell ha incrementat la tasca contra la caça furtiva mitjançant l'ampliació de la vigilància en els vedats de caça de l'illa i a través del seguiment de la publicitat enganyosa que circula a les xarxes socials. La institució insular reforçarà el seguiment de les autoritzacions de control de cabres per any i introduirà noves normatives contra la caça furtiva i el frau.

stats