Societat 04/01/2021

Un excursionista, sobre la neu al puig d'en Galileu: "No té res a envejar als Alps"

La intensa nevada que ha caigut al cim de 1.181 metres d'altitud ha deixat una imatge espectacular

Ara Balears
1 min

PalmaLa massa d'aire fred que aquests dies afecta Mallorca ens ha regalat una imatge espectacular del puig d'en Galileu, a Escorca, completament nevat. Un excursionista que ha enregistrat un vídeo aquest dilluns horabaixa des del cim, que té 1.181 metres d'altitud, afirma que l'escena "no té res a envejar als Alps". Al vídeo també es pot veure el puig de Massanella completament blanc.

Tomir, puig Gros de Ternelles, Caragoler de Femenia i puig Roig són alguns dels cims que també es poden contemplar des del puig Galileu si el temps ho permet. Com a curiositat cal dir que només en aquest entorn de la Serra, entre la finca pública de Son Macip i la possessió de Comafreda, hi ha un total de set cases de neu que representen més d’un 10% de les existents a tota la serra de Tramuntana.

Poc abans de les 15.30 h d'aquest diumenge, l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha explicat a través del compte de Twitter que la massa d'aire present a l'illa fa que la temperatura sigui de menys tres graus als 1.500 metres d'altitud.

La neu que ha caigut aquest cap de setmana a la serra de Tramuntana va obligar a tancar els 16 quilòmetres del tram central de la Ma-10, la carretera que la travessa. També es va prohibir la circulació entre Bunyola i Orient, però les dues vies han tornat a obrir aquest dilluns. La nevada ha atret molts de mallorquins que volien veure la neu, fins al punt que dissabte i diumenge hi va haver embossos a la carretera que duu a Lluc.

stats