Societat 09/08/2019

El Seprona denúncia tres pescadors furtius a la reserva marina del Toro

Els acusats s'enfronten a multes que oscil·len entre 301 i 30.000 euros

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu

PalmaEl servei de protecció de la naturalesa de la Guàrdia Civil, Seprona, ha denunciat tres persones que pescaven des de les roques en el període de veda en la Reserva Marina del Toro, a Calvià. La Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació ha explicat aquest divendres en una nota de premsa que entre l'1 d'abril i el dia 30 de setembre no es pot pescar en aquesta reserva marina, per la qual cosa l'institut armat, al costat dels agents de la reserva, van denunciar els fets.

La Guàrdia Civil també va decomissar les canyes de pescar i les captures dels tres pescadors furtius. Els guardes de la Reserva Marina del Toro van col·laborar a l'operació perquè van detectar indicis de pesca il·legal en aquesta zona protegida. Els responsables dels fets podrien arribar a pagar una multa que oscil·la entre els 30 i els 30.000 euros.

Els vigilants van detectar la infracció i van avisar a la institució armada per a procedir a la seva denúncia i confiscació del material utilitzat per a aquesta pràctica il·legal, així com l'obertura d'expedients sancionadors amb multes que oscil·len entre 301 i 30.000 euros.

La Conselleria ha informat que els guardes d'aquesta reserva van interposar al juliol sis denúncies per pesca recreativa il·legal dins de diverses zones protegides d'aquest tipus de pesca en l'arxipèlag balear. En els primers dies d'agost, s'han realitzat sis denúncies més.

El Govern ha recordat que la pesca furtiva en les reserves "és una activitat que perjudica a tota la societat" i ha destacat que la col·laboració entre les diferents administracions de l'Estat ha estat "positiva" per a detectar i denunciar les infraccions.

stats