Societat 27/06/2016

Condemnada per tirar la parella pel balcó perquè no volia tenir un fill

L'Audiència de Barcelona ha imposat set anys de presó a una noia que va intentar matar el seu xicot perquè no volia deixar-la embarassada

Montse Riart
2 min
Detall del Palau de Justícia, on es troba l'Audiència de Barcelona i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

BarcelonaL'Audiència de Barcelona ha condemnat a set anys de presó la dona que va intentar matar el seu xicot, tirant-lo pel balcó de casa, perquè no volia tenir un fill amb ella. El tribunal dóna total credibilitat a la versió del noi, que va assegurar al judici que la condemnada el va empènyer després d'amenaçar-lo: "Si no ets per a mi, no seràs per a ningú; si no em dones un fill, et mato".

L'acusada va reconèixer al judici que s'havia discutit amb el noi, però va assegurar que no havia vist que ell intentava marxar pel balcó perquè era a la cuina i va negar haver-li clavat una empenta. Però la sentència recorda que els tècnics de l'ambulància van explicar que havien vist com l'acusada "va abaixar la persiana del balcó tot i els crits d'auxili de la víctima i es va quedar dins del pis sense obrir la porta a la policia quan va arribar".

Segons la sentència, l'única explicació perquè la víctima sortís al balcó és que la condemnada va tancar la porta amb clau per impedir que marxés, mentre discutien perquè ell no volia tenir un fill: "Resulta completament il·lògic que el denunciant volgués abandonar el pis pel balcó si hagués pogut fer-ho per la porta".

Tot i que el pis estava situat a la primera planta de l'edifici, el tribunal considera que l'acusada "era conscient" que empenyent la víctima des d'una altura de 5 metres "podia matar-lo". També recorda que durant tot aquest temps la dona no ha "mostrat cap tipus de penediment".

El tribunal també prohibeix a la dona acostar-se o comunicar-se amb la víctima durant sis anys més, a partir del moment que acabi de complir els set anys de presó, i l'obliga a indemnitzar-lo amb 19.500 euros. La fiscalia havia demanat gairebé 10 anys de presó per a la condemnada.

stats