Societat 03/10/2023

Sencelles tindrà una plaça i 50 llocs d’aparcament al solar del carrer dels Molins

L'espai ja s'utilitza actualment, però es remodelarà completament i acollirà deu habitatges de protecció oficial

Joan Socies
2 min
Sencelles tendrà una plaça i 50 llocs d’aparcament al solar del carrer Molins

SencellesL'Ajuntament de Sencelles ja ha licitat les obres per a la creació d'una plaça i un aparcament per a 50 vehicles al solar que va adquirir al carrer dels Molins, on també es construiran deu habitatges de protecció oficial.

El solar, que ara ja s'utilitza com a pàrquing, serà totalment remodelat. A més, s'obrirà un vial que connectarà el carrer dels Molins amb el carrer del Gall. Segons explica el batle de Sencelles, Joan Carles Verd, "aquesta reforma està finançada amb fons del Consell de Mallorca provinents del pla Reactiva. I el projecte consisteix en la reordenació de tot l'espai de l'aparcament amb la sembra d'arbres, pavimentació, mobiliari urbà i regulació de les places de pàrquing". "A més, a una part del solar es deixa un espai per a una plaça que també es podrà habilitar com a aparcament en els moments que no s'usi per part dels veïns".

En aquest espai també s'hi fa la dotació de serveis, ja que s'hi ha d'obrir un nou vial. A més, es preveu la construcció d'habitatges de protecció oficial en una part d'aquest espai per part de l'Ibavi. "Amb el projecte també hem inclòs els serveis de clavegueram, d'aigües, etcètera, d'aquests habitatges per a joves que farà el Govern", diu Verd. "D'aquesta part dels serveis, l'Ibavi n'assumeix una part", explica el batle. El projecte té un cost total de 354.517 euros.

Plànol de l'aparcament al solar del carrer Molins

Habitatges de protecció oficial

Els deu habitatges d'aquest solar s'ha previst que estiguin finalitzats el 2025. El projecte el guanyà l'estudi d'arquitectes Vivas Arquitectos Barcelona S.L. El cost de les obres és de 2,1 milions d'euros.

La parcel·la on s'han de construir té una superfície de 676,45 m². La profunditat de l'edifici és de 10,82 m i 32,85 m al costat més llarg. La resta de la parcel·la sense edificar es destina a pati comunitari d'accés, terrasses privades pertanyents als habitatges i nucli d'accés i rampa de l'aparcament. L'edifici tindrà soterrani, planta baixa i primera planta. El soterrani ocupa tota la silueta de l'edifici més una rampa d'accés des del carrer dels Molins i estarà destinada a un ús d'aparcament (deu places) i sales tècniques. La planta baixa i la planta primera es destinaran a ús d'habitatge plurifamiliar, distribuïdes en cinc habitatges en planta baixa i cinc habitatges en primera planta. L'accés a l'edifici serà des del carrer dels Molins, mitjançant un pati comunitari en contacte amb les terrasses privades dels habitatges.

Amb vista a l'estiu, els habitatges tindran ventilació natural creuada i proteccions solars mitjançant uns finestrons que doten de privacitat sense perjudici de la ventilació. Per a l'hivern, els habitatges tenen una estufa de llenya a l'espai central, que juntament amb una gran inèrcia tèrmica de les solucions constructives permet garantir el confort durant els mesos de fred.

stats