Educació
Societat 08/05/2023

La Selectivitat es farà els pròxims dies 6,7 i 8 de juny a les Balears

L'ordre del Ministeri d'Educació sobre la pròxima EBAU serà la darrera de l'anterior model educatiu

ARA Balears
2 min
Estudiants fent un examen de les PBAU a la UIB aquest juny.

PalmaLa convocatòria de l'Evolució del Batxillerat per a l'Accés a la Universitat (EBAU) d'enguany es farà els pròxims dies 6, 7 i 8 de juny. L'ordre del Ministeri d'Educació i Formació Professional sobre la pròxima EBAU, que serà la darrera de l'anterior model educatiu, publicada en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), estableix que s'ha de fer abans del pròxim 16 de juny i els resultats provisionals es publicaran abans del 30 de juny. Pel que fa a la convocatòria extraordinària, els exàmens seran entre els dies 4 i 6 de juliol.

La convocatòria d'exàmens de l'EBAU d'aquest curs 2022-2023 continuarà amb el format de la pandèmia, amb més opcions de resposta que en els exàmens previs a la covid-19 i preguntes tipus test. El Ministeri d'Educació i FP i el d'Universitats justifiquen que l'alumnat que farà la prova d'accés a la Universitat aquest estiu "ha cursat gran part de la seva escolarització amb restriccions i ha hagut de superar dificultats que han de continuar tenint-se en compte a l'hora de dissenyar aquesta prova".

Així, les proves del pròxim curs, segons estableix l'ordre publicada en el BOE, contindrà preguntes obertes i semiobertes que requeriran de l'alumnat capacitat de pensament crític, reflexió i maduresa. A més d'aquest tipus de preguntes, es podran utilitzar també preguntes d'opció múltiple, sempre que en cadascuna de les proves la puntuació assignada al total de preguntes obertes i semiobertes abasti com a mínim el 50%.

La preguntes d'opció múltiple tindran "una sola resposta correcta inequívoca i no exigeixen construcció per part de l'alumnat, ja que aquest es limitarà a triar una opció de les proposades". Per altra banda, les semiobertes seran preguntes "amb resposta correcta inequívoca i que exigeixen construcció per part de l'alumnat", una construcció que "serà breu, per exemple, un número que dona resposta a un problema matemàtic, o una paraula que completi una frase o doni resposta a una qüestió, sempre que no es faciliti un llistat de possibles respostes". Finalment, les preguntes obertes exigiran "construcció per part de l'alumnat i no tenen una sola resposta correcta inequívoca". S'engloben en aquest tipus les produccions escrites i les composicions plàstiques.

stats