Societat 30/06/2020

Informadors i controls policials per controlar l'ocupació a les platges aquest estiu

Els municipis que tinguin platges poc accessibles crearan circuits segurs amb diferents vies d’entrada i de sortida perquè no s’acumuli la gent

Ara Balears
1 min
Imatge dels socorristes

PalmaLa contractació d'informadors, l'ús dels recursos municipals, controls policials i els cartells informatius, figuren entre les mesures que s'adoptaran a les platges de Mallorca durant aquest estiu per prevenir el contagi del coronavirus, segons ha indicat la Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització aquest dimarts.

Aquestes mesures s'han exposat durant la reunió organitzada per la Direcció General d'Emergències i Interior al Centre Bit d'Inca, que s'ha organitzat per abordar la seguretat sanitària a les platges mallorquines, incloses l'adaptació dels plans de salvament i l'harmonització dels protocols de prevenció.

Per respectar les mesures de distanciament obligatòries a les platges, que és d’un metre i mig entre persones o grups de persones, i controlar l’ocupació de les platges, els ajuntaments establiran un sistema que permeti controlar el compliment de la normativa en aquest sentit, ja sigui mitjançant la contractació d’informadors, la utilització de recursos municipals o controls policials.

Així mateix, s’instal·laran cartells informatius dels nous usos a totes les platges per explicar les mesures de prevenció davant el covid-19. Els municipis que tinguin platges poc accessibles crearan circuits segurs amb diferents vies d’entrada i de sortida perquè no s’acumuli la gent.

Respecte dels rescats, es faran considerant la seguretat de l'equip humà a càrrec d'aquesta missió, la seguretat d'altres persones que es trobin a la zona, les millors condicions possibles per a la persona rescatada i la major rapidesa possible en la intervenció, sobretot si es tracta d'un cas d'ofegament.

stats