Societat 01/06/2023

El secretari general de SIAU aconsegueix 20 places al concurs de mèrits d'Educació

Joan Crespí assegura que va decidir presentar-se a tantes especialitats per denunciar que en aquest procés d'estabilització "no es consoliden persones, sinó places"

ARA Balears
2 min
Aspirants durant les oposicions docents.

PalmaEl secretari general del sindicat SIAU, Joan Crespí, ha aconseguit plaça en 20 de les 29 especialitats a les quals es va presentar en el marc del concurs de mèrits per al procés d'estabilització docent. Aquesta informació s'ha conegut després que dilluns es publicassin les llistes provisionals d'adjudicacions.

Tot plegat provocarà, si es confirmen els resultats, que 19 docents, tal vegada amb més experiència, no treguin plaça. Aquest procés d'estabilització persegueix complir la normativa estatal aprovada l'any 2021, que emana de la directiva de la UE 70/199/CE. La norma europea fixa l'obligatorietat de reduir la taxa de temporalitat en el sector públic. La meta és abaixar el nombre d'interins al 8%, enfront del 26% actual.

Una crítica al sistema d'adjudicació

En conversacions amb l'ARA Balears, Crespí ha explicat que va decidir apuntar-se a tantes especialitats "a tall de crítica". "Des de SIAU consideram que s'haurien d'estabilitzar persones i no places, que és com s'ha fet", diu, una posició que comparteix Lluís Segura, de l'STEI. Si més no, Crespí assegura que cap de les persones que es van apuntar a diverses places, i les han guanyat, exercirà "cap funció per a la qual no estigui capacitada". Tot plegat es deu al fet que, en el procés de concurs de mèrits, per apuntar-se a una especialitat els aspirants sols havien d'acreditar la titulació exigida per accedir al cos funcionarial. Per exemple, en el cas de Primària, el grau corresponent. Aquesta situació ha permès que un docent amb el grau s'hagi pogut apuntar a l'especialitat de música, per exemple, sense tenir la formació específica en aquesta matèria.

Crespí considera que "és trist haver de fer un toc d'atenció a l'Administració d'aquesta manera, podent anar per altres vies". L'Administració "ens hauria d'haver escoltat i modificat les bases, per evitar l'absurditat que una persona pogués consolidar tantes places", explica. Crespí lamenta que la gent "només hagi posat el crit al cel" quan s'han conegut situacions com la que li ha succeït a ell. Amb tot, explica que "ara ja no es pot corregir el concurs de mèrits d'enguany", però espera que es modifiqui amb vista a potencials convocatòries.

stats