El secret del vi de Macià Batle, en imatges
El 1997, els nets de Macià Batle varen decidir invertir doblers i renovar el celler. Van utilitzar la millor tecnologia del moment amb botes noves i van aconseguir premis d'arreu del món
08/10/2022
9 imatges
PalmaAvui els subscriptors de l'ARA Balears han pogut visitar el celler de Macià Batle i conèixer quin és el procés d'elaboració del vi mitjançant les instal·lacions. El net de Macià Batle Ramon Servalls ha transmès la seva passió pel vi i ha explicat quin és el procés per fer una bona degustació.
1 de 9
Dipòsits d'acer inoxidable, la gran revolució del vi.
2 de 9
Dipòsits de vi que imiten l'àmfora romana, fets de formigó i argila, permeten obtenir un vi de manera primitiva.
3 de 9
El procés d'embotellament del vi pot ser amb el tap de suro o amb tap de rosca.
4 de 9
Els dipòsits d'acer inoxidable permeten regular la temperatura del vi.
5 de 9
Per acabar, una degustació de cinc vins diferents.
6 de 9
Per fer una bona degustació, primer hem de tombar un poc la copa i observar el color del vi, després observar la llàgrima, a continuació gaudir de l'olor i finalment tastar-lo.
7 de 9
Unes 150.000 botelles reposen actualment al celler de Macià Batle.
8 de 9
Vi acompanyat d'una degustació d'altres productes de Macià Batle.
9 de 9
Ús de botes de roure francès, que respecten més el gust de la fruita que les botes de roure americà.