Societat 25/03/2020

Satse critica que hi ha infermers que han atès infectats de coronavirus amb màscares quirúrgiques

El sindicat denuncia davant Inspecció de Treball la situació del personal sanitari en els hospitals

Ara Balears
1 min
El sindicat Satse ha denunciat les condicions dels professionals sanitaris davant d'Inspecció de Treball

PalmaEl Sindicat d'Infermeria (Satse) ha criticat aquest dimecres mitjançant un comunicat que hi ha infermers dels hospitals balears que han atès pacients infectats de coronavirus amb màscares quirúrgiques. Saste ha denunciat davant Inspecció de Treball la situació del personal sanitari en els hospitals de les Illes. Segons Jorge Tera, secretari general de Satse a les Balears, "els infermers han atès pacients infectats amb màscares quirúrgiques en lloc de fer-ho amb un equip impermeable i mascaretes amb filtre".

Sastse ha assegurat que el Ministeri de Sanitat ha anat rebaixant el protocol de seguretat perquè han disminuït els equips de protecció. Tera ha explicat que "els criteris són variables en temes de quarantena i realització de proves als professionals". "A alguns professionals en quarantena no se'ls ha fet la prova, i altres continuen fent feina després d'haver tingut contacte directe amb algun pacient infectat", ha afegit.

El sindicat també ha lamentat que la manca d'equips de protecció i la rebaixa progressiva dels protocols de seguretat "ha provocat que un 15% dels infectats de coronavirus a les Illes Balears sigui personal sanitari".

"Tota aquesta situació desesperada causa un augment dels nivells d'estrès i preocupació de tot el personal sanitari", continua el comunicat. Una de les principals preocupacions que assenyala Satse és la d'infermers que "conviuen en els seus domicilis amb persones de risc o especialment vulnerables com embarassades o familiars amb patologies". Per això, el sindicat ha demanat que "no tornin als seus domicilis en acabar el torn i es puguin instal·lar eventualment en establiments turístics".

stats