Societat 30/07/2021

Satse anuncia "un conflicte sense precedents" a la Sanitat si l'IB-Salut suspèn les vacances

El sindicat ha recordat que fa un any i mig que els sanitaris estan "treballant sense aturar"

ARA Balears
1 min
Una nfermera de Son Espases.

PalmaEl sindicat d'infermeria Satse ha anunciat que si l'IB-Salut suspèn les vacances dels infermers, "s'enfrontarà a un conflicte sense precedents". El sindicat ha recordat que fa un any i mig que els sanitaris estan "treballant sense aturar, amb por de contagiar-se i renunciant a permisos i dies lliures".

En aquest sentit, Satse ha criticat que "el pla elaborat per l'Administració inclou incentius escassos o nuls per als professionals perquè ajornin les vacances voluntàriament, en un any en què s'han fet desenes de milers d'hores extres".

Per això, el sindicat ha assegurat que els infermers estan esgotats i necessiten un descans. A més, ha remarcat que "la supressió de vacances en el context actual posa en risc la salut física i mental dels professionals". Així mateix, remarquen que la manca de sanitaris "és un problema estructural a les Balears".

"Des que va començar la pandèmia, més de 300 infermers de les Balears han fugit de la precarietat laboral i de l'elevat cost de vida que suposa residir a l'Arxipèlag", ha apuntat Satse, que també ha remarcat que han passat quatre anys i mig des de la publicació de la darrera oferta pública d'ocupació, "que encara està sense resoldre".

Per tot això, el sindicat ha lamentat que en cada onada de la pandèmia "s'hagi recorregut a la improvisació i a un funcionament sense cap ordre ni previsió". "Les decisions s'estan prenent sense tenir en compte la mesa sectorial, obligatòria en tractar-se de condicions de treball", ha sentenciat Satse.

stats