Societat 30/04/2022

Santiago Pons Quintana, proclamat Fill Il·lustre d’Alaior

ARA Balears
1 min
El quadre de Santiago Pons Quintana, proclamat Fill Il·lustre d’Alaior.

PalmaL’Ajuntament d’Alaior va atorgar aquest divendres, en un multitudinari acte celebrat a la Sala de Cultura de Sant Diego, el reconeixement com a Fill Il·lustre a Santiago Pons Quintana, una figura que consideren transcendental dins la història recent d’Alaior i "un dels eixos principals del progrés econòmic i industrial del municipi i de Menorca".

Segons han explicat en un comunicat, al nomenament hi varen assistir més de 140 persones, entre les quals familiars; la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora; el conseller de Cultura del Govern de les Illes Balears, Miquel Company; l’administrador diocesà, Gerard Villalonga, i el batle de Maó, Hèctor Pons.

L'encarregat d'obrir l'acte va ser el batle d’Alaior, José Luis Benejam, que va recordar Pons Quintana com una persona molt apreciada per tothom. "Per mi i per tanta gent, tot un referent a seguir. Emprenedor, lluitador incansable, compromès, solidari, atent, generós i un més entre els seus veïns", va dir. A més, va destacar "la seva tasca i l'amor pel poble, del qual ara som tan conscients".

La seva trajectòria

Pons Quintana va fundar el 1953 una empresa de calçat que ha acabat sent tot un referent a escala internacional. Va ser primer tinent de la corporació municipal després de les primeres eleccions democràtiques. També va fundar i ser president de la Creu Roja d’Alaior, igual que del Centre Cultural, així com un dels promotors del polígon La Trotxa. D’altra banda, va ser vicepresident del CE Alaior i president de l’Associació de Fabricants de Calçat de Menorca i de la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Menorca.

stats