Societat 09/06/2022

Santiago demana un conveni autonòmic per millorar els sous dels treballadors de residències privades

La consellera d'Afers Socials ha assegurat que “no ens podem permetre que els que cuiden les nostres persones grans cobrin menys que els que cuiden els turistes”

ARA Balears
1 min
El Govern ja ha intervingut 14 residències per a gent gran des de l'inici de la pandèmia.

Palma“Tenim una indústria hotelera molt potent, que té un conveni laboral molt digne i com a societat no ens podem permetre que els que cuiden els turistes cobrin més que els que cuiden les nostres persones grans”. Així de contundent s'ha mostrat aquest dijous la consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, que ha demanat un conveni autonòmic per millorar els sous dels treballadors de residències privades i un augment del doblers públics que es destinen a atendre a les persones en situació de dependència.

En aquest sentit, Santiago ha dit que la millora salarial dels treballadors de les residències privades i privades-concertades passa per un conveni autonòmic entre sindicats i patronals. Segons la consellera Fina Santiago, els treballadors de les residències públiques ja tenen salaris dignes, però ara el que cal és augmentar els sous dels treballadors i treballadores de les residències privades i concertades.

La consellera ha remarcat que s'han de continuar fent canvis perquè les residències siguin enteses com un servei públic. Això, segons Santiago, passa per "continuar formant les treballadores i treballadors que fan feina a les residències, crear aquestes residències de proximitat, amb espais al més semblants a una llar, millorar els sous dels professionals de les residències privades i privades-concertades i apostar per equipaments que facilitin la convivència i el treball”.

stats