Societat 03/06/2021

Santanyí aposta pel cicloturisme i crea 19 rutes destinades a aquest col·lectiu

Totes les rutes parteixen i acaben al municipi: 12 són de carretera i 7 de muntanya

ARA Balears
1 min
Mallorca es converteix durant abril en el principal destí cicloturístic del món

SantanyíSantanyí ha creat 19 rutes ciclistes que tenen com a punt de partida diferents punts del terme, amb l'objectiu de sumar atractius a l'oferta turística, informa l'Ajuntament en una nota. "Santanyí té molts de factors que el fan interessant per aquells que l'escullen com a destinació per passar el seu període de descans, però la nostra obligació és treballar per trobar-ne de nous que siguin interessants. La creació d'aquestes rutes n'és un gran exemple, ja que ajuda a allargar la temporada turística més enllà de l'estiu. Tots els esforços són pocs per ajudar al nostre teixit empresarial", explica la batlessa de Santanyí, Maria Pons.

Aquestes rutes es divideixen en dos grups. El primer està pensat per fer amb bicicleta de carretera, amb un total de 12 recorreguts, i el segon amb bicicleta de muntanya, amb nou rutes. Totes tenen el punt de partida i arribada al terme municipal de Santanyí, i recorren diferents indrets de l'Illa de Mallorca. Es troben en un llibret de 40 pàgines on es donen tots els detalls per on passen, així com la seva dificultat, distància total i temps aproximat, entre altres. A més, cada una de les rutes té un codi QR propi perquè els usuaris les puguin seguir fàcilment des del telèfon mòbil.

"Des de l'equip de govern i la regidoria de Turisme hem de treballar per estar sempre millorant la nostra oferta. Teníem una feina feta amb les rutes ciclistes, però hem anat una mica més enllà gràcies a un gran equip de tècnics del departament, i a la col·laboració dels clubs ciclistes del municipi", apunta el regidor de Turisme de Santanyí, Rafel Batle.

stats